Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vine geüpdatet voor iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 11:01 CategorieApplicaties

De Vine-app is ook geoptimaliseerd voor het gebruik op een grote iPhone, zoals de iPhone 6 Plus. Maar dat is niet het enige van deze update. Zo kun je je nu ook abonneren op speciale kanalen, met daarin één specifiek onderwerp.

Vine nu geschikt voor iPhone 6 Plus

Inmiddels is er een heuse community ontstaan binnen de Vine-app, waar verschillende digitale kunstenaars hun kunsten vertonen binnen een video van maximaal zes seconden. De verse update voor Vine voor iOS 8 schijnt meer licht op content creators, aangezien het vanaf nu mogelijk is je ook te abonneren op een complete categorie, in plaats van een specifiek persoon. Daarnaast wordt de app niet meer uitgerekt op dat grotere scherm van je iPhone 6 Plus, aangezien de app vanaf nu de een grote resolutie heeft. Ook ondersteunt het de Deel-extensie.

Voor deze update moest je altijd de Vine-app aantikken, de video opnemen en daarna bewerken voordat je hem kon uploaden. Met de Deel-extensie is het mogelijk met je normale camera-app een video te schieten, waarna je hem kunt kopiëren naar Vine die vervolgens direct de mogelijkheden op je beeldscherm tovert voor het bewerken van de video. Belangrijker is misschien nog wel de mogelijkheid je te kunnen abonneren op een complete categorie, waardoor je zodoende nieuwe content creators binnen je favoriete genre (zoals komedie of muziek) leert kennen.

Het doel van deze update de gebruiksvriendelijkheid van de app te vergroten en het community-gevoel te versterken. Voorheen was het soms nogal omslachtig een bepaalde categorie met nieuwe video’s op te sporen en met de mogelijkheid je te kunnen abonneren, wil Vine dat probleem in elk geval verhelpen. Wanneer je je voor een categorie hebt aangemeld, krijg je dagelijks nieuwe video’s te zien, die Vine zelf uitkiest. Zo moeten ook de minder bekende creatievelingen meer aandacht kunnen krijgen, zonder dat het ten koste gaan van de populaire makers.

  • Vine
  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.