Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC-app uitgebracht voor Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 10:18 CategorieApplicaties

Eén van de meest populaire mediaspelers op het Windows-platform heeft eindelijk een Windows 8.1-app gekregen, maar het betreft nog een bèta. Dat betekent dat er nog wat fouten kunnen optreden en dat niet alle geliefde functies aanwezig zijn.

VLC voor Windows 8.1

Het heeft even mogen duren, maar er is eindelijk een VLC-app beschikbaar voor Windows 8.1. De VLC-mediaspeler is één van de meest populaire mediaspelers ter wereld, omdat het nagenoeg alle populaire mediabestanden kan afspelen, wat de gemiddeld internetgebruiker nogal handig vindt. VLC werkt op alle grote platformen, van iOS tot Windows Phone en Android tot nu dus Windows 8.1. De app biedt, naast de ondersteuning voor populaire mediabestanden, ook talloze functies, zoals het kunnen synchroniseren van geluid en ondertiteling.

VLC is de app die Microsoft nodig had. Niet omdat het platform om mediaspelers verlegen zit, maar omdat er een tijd geleden een probleem de kop opstak in de Windows Store, waar verschillende third party-ontwikkelaars allemaal zeiden dat ze een VLC-app hadden gemaakt. Maar wanneer een gebruiker de app dan had gedownload, bleek het een krakkemikkige mediaspeler of zelfs iets schadelijks, zoals een virus of malware, te zijn. Met de officiële release van de app zijn die problemen verholpen. Maar omdat het hier de bèta betreft, duiken er wel andere problemen op.

Zo zijn early adopters van de app niet tevreden over de kwaliteit en geven zij aan dat er verschillende functies missen, zoals het eerder genoemde synchroniseren van tekst en geluid. Ook schijnt de app problemen te hebben met het afspelen van mp3’s en kan het zijn dat hij bepaalde mediaservers niet vindt. Dat werkt de bètaversie momenteel tegen. VLC werkt op het moment aan een nieuwe versie en vraagt gebruikers geduldig te zijn. Mocht je de app willen installeren, dan is het wel noodzakelijk dat je de huidige versie op je systeem verwijderd. De app vind je via de link hieronder.

  • VLC
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.