Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg het Apple iPad-, OS X- en iOS 8-event live

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 14:45 CategorieApple

Het is ondertussen een traditie aan het worden om op de dag van een Apple event een artikel te maken over de beste plekken om het event live te volgen. En met traditie moet je niet zomaar breken, dus hierbij weer een overzicht met de beste livestreams en vooral live-blogs. Het Apple event begint vanavond om 19:00 Nederlandse tijd en zal naar verwachting zo’n anderhalf uur in beslag nemen.

Verwachtingen Apple iPad-event

Voordat we je de beste plekken verklappen zetten we nog even snel de verwachtingen op een rij. Dit jaar is het vrij makkelijk en kort samen te vatten. Apple gaat naar verwachting zowel een nieuwe iPad Air als een nieuwe iPad Mini aankondigen. Misschien is nieuw wel een beetje teveel eer, een nieuwe versie van is waarschijnlijk een betere beschrijving. De nieuwe iPads krijgen naar verwachting beiden een TouchID vingerafdrukscanner en zullen een iets aangepaste behuizing krijgen, voornamelijk merkbaar rondom de volumeknoppen. Eerder vandaag lekten de iPad mini 3 en iPad Air 2 overigens al uit.

Qua software verwachten we dat Apple tegelijkertijd met de nieuwe iPad bekend zal maken dat de iOS 8.1-update beschikbaar is om te downloaden. Deze versie van iOS 8 brengt Apple Pay naar Amerika, maar daar hebben wij vooralsnog niets aan. De software moet het daarbij mogelijk maken dat de iPads beschikking krijgen over nieuwe cameramogelijkheden (burst mode selfies, ect).

Naast iPads gaat Apple naar verwachting ook de nieuwe versie van hun computer besturingssysteem beschikbaar maken, OS X Yosemite. Interessant voor iOS-gebruikers omdat deze nieuwe versie ook een goed deel van de continuity & hand-off mogelijkheden beschikbaar gaat maken tussen OS X en iOS. Voorbeelden hiervan zijn het opnemen van een telefoongesprek op je iPad, of een e-mail beginnen op je iPad en afmaken op je Macbook.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verassingen maar zien we de laatste jaren veel minder vaak Apple met een echte verrassing komen. Wie weet komt er een Retina iMac (kans is redelijk groot) en misschien wel een heel groot iPad (kans is klein). Over een uur of zes weten we in ieder geval meer.

Lees meer over alle iPad geruchten, de nieuwigheden in iOS 8 en Apple Pay.

Apple livestream

Apple gaat, ook voor dit event, zelf een uitzending regelen. De vorige keer ging het goed mis en heeft een goed deel van de tech-wereld naar een testscherm en een Chinese voice-over zitten luisteren. Daar heeft Apple ongetwijfeld van geleerd en dus mogen we hopelijk op een stabielere verbinding rekenen.

  • Apple’s livestream

Deze optie werkt alleen maar op Apple apparaten, dus helaas niet via een Android, Windows of Linux systeem. Apple TV gebruikers kunnen kijken via een speciale app die je op het homescreen vindt.

Windows livestream

Voor Windows-gebruikers die toch graag live de aankondigen willen volgen liggen de opties anders. Onze ervaring leert dat de uitzending van online TV netwerk Twit.tv het meest betrouwbaar is, al wordt er door de verschillende aanwezige experts en presentatoren wel een hoop door de presentatie heen gekletst. Hieronder vind je de player van Twit, ook beschikbaar via de directe url.

Wil je de boel liever in het Nederlands volgen dan kun je terecht bij het Nederlandse OneMoreThing. De heren zullen vanuit un studio in Rotterdam het nieuws volgen en bespreken. Beschikbaar via hun speciale OMT live pagina.

Apple iPad-event live-blogs

De wereldpers is natuurlijk ook weer uitgenodigd voor het event vanavond en zullen vanuit de zaal de nodige live-blogs bij gaan houden. Wij delen onze favorieten hieronder:

Bovenstaande linkjes delen we altijd met jullie, dit keer hebben we ook nog een andere mogelijkheid met jullie delen. Voormalig Macword (en IDG) hoofdredacteur Jason Snel zal namelijk voor zijn nieuwe website sixcolors.com via Twitter een live verslag bijhouden. Dit kan je vinden op het @sixcolorsevent Twitter account.

Lees je liever in het Nederlands dan kun je waarschijnlijk wel terecht bij het Nederlandse iCulture, het voormalige iPhoneclub. Die zullen het nieuws dat ze op verschillende plekken zien zo snel mogelijk ook in Nederlandse one-liners online zetten.

Apple iPad-event op Tablets Magazine

Wij gaan er vanavond natuurlijk ook even lekker voor zitten. En na de presentatie nemen we een paar minuten om de boel te laten bezinken. Daarna zal al het relevante nieuws voor jullie ook op Tablets Magazine verschijnen. De presentatie lijkt zo’n 90 minuten in beslag te gaan nemen, de eerste artikelen kan je dus zo rond 22:30 verwachten. Tenzij we langer nodig hebben om bij te komen natuurlijk, dan zul je morgenochtend de berichten zien verschijnen. Mocht je sneller het naadje van de kous willen weten kun je terecht op bovenstaande links.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.