Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wi-Fi-modellen Nexus 7 en 10 krijgen Android 5.0 eerst

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 10:40 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat de Wi-Fi-modellen van de Nexus 7 en Nexus 10 als eerste Android Lollipop mogen verwachten. Daarna is het pas aan de beurt aan de 3G-modellen en natuurlijk de smartphones Nexus 4 en Nexus 5.

Android 5.0 Lollipop voor oudere toestellen

Zo’n nieuwe versie van een populair besturingssysteem is natuurlijk hartstikke leuk en dat deze als eerste wordt meegeleverd op de nieuwe phablet Nexus 6 en tablet Nexus 9 is ook heel erg fijn – maar laten we nu eerlijk zijn: we willen eigenlijk heel graag weten wanneer we Android 5.0 Lollipop kunnen verwachten op onze oudere Nexus-modellen, aangezien we die al in huis hebben en daar al maanden gebruik van maken. Google heeft inmiddels bekendgemaakt wanneer eigenaars van een Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10 aan de slag kunnen met het nieuwe Android.

Want Google heeft nou niet echt veel aandacht besteed aan de oudere modellen – en waarom zouden ze ook, want dat kost alleen maar aandacht voor de nieuwe aankondigingen. Deze week worden ontwikkelaars al voorzien van de nodig upgrade, maar dat geldt voor nu alleen voor de Nexus 5-smartphone en de Nexus 7-tablet. Vanaf 3 november kunnen de Wi-Fi-modellen van de Nexus 7 en Nexus 10 als eerste in de lijn de upgrade verwachten. Later deze maand volgen dan de Nexus 4 en Nexus 5, alsmede de LTE-variant van de Nexus 7-tablet.

Andere fabrikanten

Google heeft ook aangegeven dat het tot zo’n negentig dagen kan duren voordat andere fabrikanten hun toestellen voorzien van de nodige update. Sony heeft inmiddels bekendgemaakt dat het heel de Z-lijn gaat voorzien van Android 5.0 Lollipop en ook Samsung en Motorola zijn er al mee bezig. Waarom er vertraging in zit? Het duurt altijd even voordat Google de broncode vrijgeeft aan andere fabrikanten, waarna zij dan nog hun eigen schil over het besturingssysteem moeten leggen.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. HSA
  20 november, 2014 om 8:47

  Gisteren Android 5 op mijn Nexus 7 (2012) gezet. Scherm reageert zeer traag en gemiddeld loopt 8 keer per uur een applicatie of android zelf vast. Jammer dat je veel trucks moet uithalen om weer naar android 4.4.4 terug te kunnen en dus alle data kwijt bent.

  Android 5 (Lollipop) geen succes dus.

  • Dutchiexxl
   20 november, 2014 om 14:05

   Ook ik heb sinds gisteren, op mijn Neus 7 (2012) de 5.0 gekregen. Wat een bagger. Scherm ook bij mij zeer traag. Loopt ook regelmatig vast. Enige tips hoe ik die bagger eraf kan krijgen en weer terug kan gaan naar 4.4?

 2. pingel
  20 november, 2014 om 21:02

  Gister android update geïnstalleerd op nexus 7. Nu al mega spijt. Zo traag als dikke stront, loopt continue vast. Waardeloos.

 3. Peter
  29 november, 2014 om 11:23

  Hoe kom ik in hemelsnaam weer van dit waardeloze Android 5 af?

 4. Peter
  29 november, 2014 om 11:26

  Lolliflop

 5. Caroline
  06 december, 2014 om 21:06

  Mn Nexus 7 werkt amper nog net Android 5.0.
  Hoe kom ik terug??????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.