Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 krijgt ondersteuning voor tablets met lagere resolutie

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 11:28 CategorieBesturingssystemen

In april van volgend jaar komt Microsoft met Windows 10, de nieuwste versie van Windows die op alle apparaten optimaal weergegeven moet worden. Naast diverse aanpassingen en optimalisaties, waaronder de terugkeer van het startmenu, gaat Microsoft ook tablets met een lagere resolutie ondersteunen.

In Windows 8 werd een minimale resolutie van 1.024 bij 768 pixels vereist om het besturingssysteem zo optimaal mogelijk weer te geven. Fabrikanten van tablets moesten zich dus aan deze minimale resolutie houden om Windows 8 te kunnen gebruiken. In Windows 10 gaat deze minimale resolutie omlaag naar 1.024 bij 600 pixels waardoor fabrikanten meer speelruimte krijgen en nog goedkopere Windows 8 tablets op de markt kunnen brengen.

Om de trend van alsmaar goedkopere tablets te stimuleren verlaagt Microsoft dus de vereisten voor het gebruik van Windows 10. Momenteel is er al een klein aantal tablets met een 1.024 bij 600 pixels resolutie, waaronder de Toshiba Encore Mini, maar hiervoor zijn speciale aanpassingen gedaan zodat onder meer de Windows Store denkt te maken te hebben met een tablet die voorzien is van een 1.024 bij 768 pixels resolutie.

Onlangs toonde een aantal fabrikanten al betaalbare Windows 8 tablets. Zo introduceerde Asus de 199 euro kostende VivoTab 8 en bracht Acer de 149 euro kostende Iconia Tab 8 W uit. Ook bracht het Nederlandse Point of View drie goedkope Windows 8 tablets in de Mobi WinTab-serie op de markt. De verwachting is dat we volgend jaar veel meer goedkope Windows tablets gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.