Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 leent touchpadgebaren van Mac

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 9:03 CategorieWindows

Met Windows 10 kun je straks met touchpadhandgebaren, die Mac-gebruikers al een tijdje gebruiken, sneller werken en door apps browsen. Je gebruikt daarvoor drie vingers, waarmee je omhoog, omlaag, naar links en rechts kunt swipen.

Touchpadhandgebaren op Windows 10

Microsoft heeft enkele touchpadgebaren geïntroduceerd in Windows 8 en is voornemens dat aantal uit te breiden in Windows 10. In een keynote speech op TechEd in Europa demonstreerde Microsofts Joe Belfiore hoe die nieuwe gebaren werken – gebaren die Windows 10-testers binnenkort zelf ook kunnen uitproberen. Toen Microsoft destijds samen met Intel veel nauwkeurigere trackpads introduceerde, liet het bedrijf uit Redmond het aan de fabrikanten zelf over gebaren te implementeren. Nu verschuift Microsoft die focus van hardware naar software, waarmee efficiënter gewerkt kan worden.

Wanneer je bijvoorbeeld met drie vingers naar beneden swipt op de touchpad van je Microsoft Surface Pro 3, dan zul je zien dat je alle openstaande schermen naar de startbalk brengt en je weer op de desktop terecht komt. Beweeg je drie vingers omhoog op die pad, dan breng je alle schermen weer terug. Interessant is ook dat je met een zijwaartse swipe, eveneens met drie vingers, de Task View opent en kunt zien wat er allemaal openstaat. Swipe je dan verder, dan wissel je tussen de apps – precies hetzelfde kunnen Mac-gebruikers al veel langer doen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft en Apple features van elkaar lenen. Voormalig bestuursvoorzitter van Apple, Steve Jobs, heeft ooit eens in een interview gezegd dat Apple goede ideeën pakt en het eigen maakt met de quote: “Good artists copy, great artists steal”.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.