Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8-tablets goed genoeg voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 9:15 CategorieWindows

Microsoft heeft in een tweet laten weten dat alle huidige Windows 8-apparaten goed genoeg zijn om Windows 10 te kunnen draaien. Dat betekent mogelijk dat je je Microsoft Surface-tablet volgend jaar kunt updaten naar het nieuwe Windows.

Windows 10

Frank Shaw, hoofd communicatie bij Microsoft, heeft middels een tweet laten weten dat de hardware-eisen van Windows 10 gelijk zijn aan Windows 8. Heb je dus nu een Windows 8-apparaat, dan is het mogelijk om ergens volgend jaar moeiteloos naar Windows 10 over te stappen – dat geldt dus ook voor Microsoft Surface-eigenaars. Wat de tablet, of computer, nodig heeft, is in elk geval 1 GHz-processor, 1 GB aan werkgeheugen (bij de 32-bit-versie van het besturingssysteem) of 2 GB werkgeheugen (bij de 64-bit-variant). Ook moet er minimaal 16 of 20 GB aan opslagruimte aanwezig zijn.

Microsoft kondigde gisteren het nieuwe Windows aan, wat verrassend genoeg de naam Windows 10 met zich meekrijgt. Waarom niet Windows 9? Omdat deze Windows zo goed is, dat de negende iteratie niet nodig is. Deze Windows gaat universeel draaien op tablets, smartphones en pc’s. Microsoft focust zich met Windows 10 ook meer op enterprise, de zakelijke markt, en heeft onder meer een nieuw systeem ontwikkeld om persoonlijke en zakelijke gegevens op alle apparaten eenvoudig van elkaar te scheiden.

In dit artikel lees je alles dat we nu weten over Windows 10.

Voor touchscreen-apparaten is het handig om te weten dat de Charms bar, het menu dat middels een swipe vanaf de bovenhoek opgeroepen kan worden, is ook in Windows 10 nog aanwezig. Daarnaast is de Task View groter en zijn de knoppen geoptimaliseerd voor bediening middels touch. Ook past het homemenu van Windows 10 zich aan, aan de hand van de input. We krijgen dus tegels en opties die snel met de vingers bediend kunnen worden. Ook de taakbalk en het startmenu zijn nu voor tabletgebruikers toegankelijk, maar worden groter weergegeven. Als een gebruiker een muis en keyboard gebruikt wordt het startscherm hierop aangepast. Volgens Microsoft is dit met name handig op hybride en convertible apparaten als bijvoorbeeld de Surface-tablets van het bedrijf zelf.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.