Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zet een app vast in Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 9:04 CategorieAndroid

In Android 5.0 is het mogelijk dat je een app vastzet wanneer andere mensen je apparaat gebruiken, zodat ze niet kunnen rondsnuffelen. Zo kun je nog eens je phablet of tablet aan iemand geven die ‘alleen even iets op wil zoeken’. Dan weet je zeker dat dat is wat ze gaan doen.

Apps vastzetten op het scherm

Soms levert het nog wel eens wat stress op wanneer je iemand anders aan de gang ziet gaan met je phablet of tablet, omdat je weet dat je overal automatisch wordt ingelogd, bijvoorbeeld. Nu geef je zo’n apparaat natuurlijk niet aan de eerste de beste die er om vraagt, maar je weet dat je vrienden ook wel eens nieuwsgierig zijn en kunnen rond loeren in je map met foto’s. Als je dat echt niet wil, dan heeft Android 5.0 een nieuwe standaard feature waar je wat mee kunt: je kunt namelijk een bepaalde app vastzetten op het scherm, waar andere mensen niet uitkomen.

Die functie heet Screen Pinning en zorgt er voor dat mensen één app op je apparaat kunnen gebruiken en niet meer. De home- en recente apps-knoppen doe niet meer en de terug-knop werkt alleen nog maar binnen de app. Als je toch de app wil afsluiten, dan zul je een pincode moeten gebruiken – maar alleen jij hebt die natuurlijk. Daarvoor moet je wel de terug- en recente apps-knop tegelijkertijd indrukken. Deze modus activeer je straks onder Instellingen > Beveiliging. Daarna open je het recente apps-scherm en daar vink je de functie aan.

De app blijft aanstaan wanneer je de telefoon op z’n lock screen zet. Haal je hem daar weer vanaf, dan kun je dus verdergaan waar je gebleven was. Deze functie is niet alleen handig voor je nieuwsgierige vrienden of je vrienden die een grap met je willen uithalen, maar ook bijvoorbeeld voor je kinderen. Je kunt zodoende één app aanzetten waarmee ze het zullen moeten doen. Maar ze kunnen dan nog wel iets kopen binnen zo’n app, wanneer dat natuurlijk mogelijk is. Maar je weet in elk geval zeker dat het maar bij één app blijft en dat ze niet zomaar (per ongeluk) iets veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.