Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet de Apple Watch-interface er uit op een iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 9:19 CategorieiPhone

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de interface van de Apple Watch er uitziet op een iPhone 6 Plus? Check dan de volgende video. Creatieve Apple-fans hebben het namelijk voor elkaar gekregen, maar of het handig is… Dat mag je zelf bepalen.

Apple Watch-interface

De Apple Watch, de smartwatch van Apple, heeft een unieke interface vergeleken met de iPhone 6 Plus. Hoewel de basis van de software gelijk is aan het besturingssysteem iOS 8, was het geen doen om met precies dezelfde interface op de proppen te komen. Dus was er een nieuwe nodig. Een Apple besloot te gaan voor ronde iconen voor de apps, binnen een design waar die apps geclusterd zijn. Dat zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot je applicaties. Bovendien ondersteunt Apple Watch dezelfde vingerbewegingen als een iPhone, dus ook dat zit wel goed.

Maar hoe ziet zoiets er nou uit op een iPhone 6 Plus? YouTuber Lucas Menge heeft dat antwoord voor ons. Menge maakte een mock-up om aan te tonen hoe dat design eruit zou zien op een apparaat met een veel groter scherm. Net zoals op de Apple Watch is het mogelijk om in een uit te zoomen, om meteen alle apps te zien die op het apparaat geïnstalleerd staan of slechts een aantal. We zien dat we nog duidelijk de namen kunnen lezen en met een simpele swipe scrollt Menge door z’n apps heen. En met een vertrouwde tap, opent hij een app.

Maar of dit nou echt handig is, dat mag je voor jezelf bepalen. Het lijkt mij van niet, omdat je je dan rot zoekt naar die ene app die je nodig hebt, tenzij je precies weet welke waar staat. Hoewel het er wel tof uit ziet, verbetert het de gebruiksvriendelijkheid niet. Het doet ook niets beter dan de huidige menustructuur. Sterker nog: het lijkt me meer een stap terug.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.