Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet Windows 10 eruit op een tablet

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 13:59 CategorieBesturingssystemen

Je hebt vast meegekregen dat Microsoft gisterenavond Windows 10 officieel aangekondigd heeft. De softwaregigant liet echter niet heel veel van het nieuwe besturingssysteem zien waardoor het nogal onduidelijk was wat tabletgebruikers precies kunnen verwachten. Gelukkig heeft Microsoft inmiddels ook een video online gezet waarin Windows 10 op een tablet gedemonstreerd wordt.

Windows 10 moet volgens Microsoft op alle apparaten, zowel groot als klein, optimaal kunnen draaien. Dit is onder meer mogelijk doordat de interface zich aanpast aan de grootte van het apparaat maar ook doordat er gekeken wordt naar de input die gebruikt wordt. Zo wordt het startscherm anders getoond voor diegenen die met een muis en keyboard werken dan voor diegenen die middels touch het scherm bedienen.

In onderstaande video wordt Windows 10 op de Microsoft Surface Pro 3 getoond en zien we de speciaal voor tablets, en dan met name de hybride systemen, ontwikkelde ‘Continuum’ modus terug. Deze modus maakt het mogelijk tussen een normale desktopmodus en een volledige tabletervaring te schakelen op een hybride of convertible apparaat. Op een stand-alone tablet wordt alleen de tabletmodus getoond. Welke modus getoond wordt is afhankelijk van de input die op dat moment gebruikt wordt, bijvoorbeeld of het keyboard wel of niet aangesloten is.

Het lijkt er op het eerste gezicht op dat Microsoft de ideale combinatie gevonden heeft voor diegenen die zowel met muis en keyboard als met touch willen werken. Of het echt allemaal zo perfect werkt als beloofd zien we echter volgend jaar pas want Microsoft heeft aangegeven dat Windows 10 pas ergens ‘laat’ in 2015 beschikbaar zal zijn voor Windows 8- en Windows 7-gebruikers.

Lees meer over het nieuwe besturingssysteem in ons Windows 10 archief.

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  01 oktober, 2014 om 14:49

  Hmmm. Ik weet het niet hoor. Ziet er alsnog redelijk verwarrend en als een samengeraapt zooitje uit.

 2. Stefan Visser
  01 oktober, 2014 om 18:51

  Werk nu al een tijdje met de Surface en ben erg tevreden met hoe het nu is in Windows 8. Ik weet echter niet hoe “logisch” het word als je niet een Surface gebruikt, het lijkt me dan vrij overbodig.

  Conclusie: Iedereen over naar een Surface!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.