Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

A8-chip in iPhone 6 Plus kan 4K-video aan

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 10:52 CategorieiPhone

De dual-core A8-chip, die we onder de motorkap van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vinden, is in staat video’s in 4K af te spelen. Ondanks het feit dat beide apparaten nog niet eens een 2K-resolutie hebben: de iPhone 6 Plus draait op 1920 x 1080 en de gewone iPhone zit daar weer onder.

A8-chip en 4K

De dual-core A8-chip, die zowel de iPhone 6 Plus als de kleinere iPhone 6 van z’n kracht voorziet, blijkt capabel genoeg te zijn om zelfs 4K-video’s af te spelen, ondanks het feit dat de resolutie van de Plus niet hoger is dan 1920 x 1080 en die van de iPhone 6 daar weer onder zit met 1334 x 750. Dat ontdekte de mensen achter de Mac-app WALTR (wellicht per ongeluk): dat is een app waarmee gebruikers heel simpel muziek- en videobestanden converteren voor gebruik op en uploaden naar een iPad of iPhone.

Omdat de resolutie van beide apparaten niet overeenkomt met 4K, 3840 x 2160, zul je niet optimaal beeld hebben wanneer je een 4K-video afspeelt op die kleine schermen. Maar het is dus wel mogelijk een 4K-video op je iPhone te zetten, wetende dat je hem probleemloos kunt afspelen. Het is dan wel de vraag waarom je dat zou willen doen: de bestanden nemen ontiegelijk veel ruimte in beslag en, zoals gezegd, je profiteert niet van het gedetailleerde beeld dat wel mogelijk is op een veel groter scherm, zoals je tv in de huiskamer, bijvoorbeeld.

Een video met een resolutie van 4K heeft tenminste een resolutie van 3840 x 2160, maar dat is eigenlijk net te laag. De standaard ligt op 4096 x 2160 en die standaard vinden we terug in digitale schermen en digitale opnameapparatuur. 4K wordt gezien als de opvolger van Full HD en is sinds 2013 verkrijgbaar op verschillende markten. Omdat de techniek nog redelijk nieuw is, zijn de producten vaak ook duurder. Maar gelukkig zien we al een daling in de prijzen: in Noord-Amerika kosten sommige Ultra HD-televisie al minder dan duizend dollar.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.