Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon start verkoop e-books en Kindle e-readers in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 13:24 CategorieNieuws

Het heeft even geduurd maar Amazon is sinds vandaag eindelijk ook actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf verkoopt vanaf vandaag e-books en Kindle e-readers in Nederland, via de eigen website. Hier vind je onder meer een aanbod van 20.000 Nederlandse digitale boeken en e-readers waarop ze gelezen kunnen worden.

Amazon gaat de concurrentie aan met onder meer Bol.com en heeft met 20.000 Nederlandse boeken een iets kleiner aanbod dan de Nederlandse webwinkel. Daarbij is Bol.com onlangs een samenwerking met Kobo aangegaan. Maar, Amazon heeft ook eigen hardware die via de winkel verkocht wordt. Zo kun je hier terecht voor de eenvoudige Kindle e-reader die 80 euro kost, en de Kindle Paperwhite met verlichting die tijdelijk voor 100 euro gekocht kan worden. Het topmodel, de Kindle Voyage, is te koop vanaf 189 euro

Amazon laat weten dat de onbeperkte leesdienst Kindle Unlimited voorlopig niet naar Nederland komt en ook is het onduidelijk of het bedrijf ook andere producten via de webshop zal gaan verkopen, zoals concurrent Bol.com nu doet. Wel is de Kindle-app in het Nederlands beschikbaar en wordt er op korte termijn een update voor de e-readers uitgerold waarmee de Nederlandse taal wordt toegevoegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.