Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop heeft last van zaklamp-bug

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 9:44 CategorieAndroid

Android 5.0 Lollipop heeft een bug waarmee het soms niet meer mogelijk is de camera van het apparaat waar Lollipop op staat te gebruiken. Het probleem doet zich voor wanneer je de zaklamp niet handmatig uitzet en wacht totdat Android dat na een paar minuten automatisch doet.

Android 5.0 Lollipop

Net zoals in de dagen na de release van iOS 8, zien we ook dat sinds de release van Android 5.0 er heel wat bugs naar boven komen. Eerder zagen we bijvoorbeeld al voorbij komen dat je in Android 5.0 niet alle apps even goed af kunt sluiten en dat er altijd wel een willekeurige app open blijft staan. Ook zorgt een sms-bug ervoor dat de uitrol van Lollipop voorlopig in Nederland gestaakt is en dat zelfs de release van de Google Nexus 6 naar achteren geschoven is. Pas wanneer die bug verholpen is, gaat Google verder met de uitrol en release.

Vandaag hebben we echter wederom een bug, maar  gelukkig eentje die er niet voor zorgt dat de uitrol nog verder uitgesteld wordt. Verschillende gebruikers met een Nexus 5-smartphone geven namelijk aan dat de camera van hun toestel, waar Android 5.0 Lollipop op geïnstalleerd staat, niet meer te bereiken is nadat ze de zaklamp hadden gebruikt en niet zelf hadden afgesloten. Wat blijkt? Wanneer Android zelf, automatisch, de zaklampfunctie na een paar minuten uitzet, dan kun je vervolgens de camera en de zaklamp niet meer gebruiken.

Totdat je het toestel dus herstart. Onduidelijk is nog of dit een specifieke bug is voor Nexus 5, maar vervelend is het wel. Gelukkig is het niet een soort bug wat elke gebruiker zomaar tegen kan gaan komen, omdat het gros zelf wel de zaklamp uitzet. Hopelijk kan Google dit eruit patchen met een volgende, kleine update. Een update die ook meteen het probleem van de Nexus 7 mag aanpakken en ervoor mag zorgen dat we weer video’s op onze tablet kunnen kijken. Maar dat gaat nog even duren, omdat Google een groter probleem om handen heeft.

 • Delen:

Reacties

 1. De Clercq jose
  20 november, 2014 om 19:06

  Na update lollipop 5.0 gisteren op mijn Samsung Nexus 10
  Geen geluid meer op mijn tablet ,wel als ik films van app
  Cine trailer afspeelt via chromecast op mijn tv,wel geluid op TV ,geen geluid op mijn tablet,ook app mx speler komt met uitleg niet!ondersteund Android bestand!!!!!!
  Kan geen films bekijken ,slechte start lollipop!!!!

 2. Yolin School
  08 april, 2017 om 10:50

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.