Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.1 alweer gespot op conferentie

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2014, 9:41 CategorieAndroid

Hoewel sommigen van ons nog niet eens Android 5.0 Lollipop hebben, is diens opvolger alweer gespot tijdens een conferentie. Het gaat hier om een kleinere update, die lang niet zo groot is als de stap tussen Android 4.4.4 en Android 5.0.

Android 5.1

Op dit moment zijn een hoop fabrikanten bezig met de voorbereiding voor het uitrollen van Android 5.0, met hun eigen uiterlijk, tweaks en features. Ook Google heeft inmiddels aangeven dat Nexus-modellen de update elk moment kunnen ontvangen. Het grootste gedeelte van de Android-bevolking heeft in elk geval de update nog niet, maar dat neemt niet weg dat Google alweer werkt aan een update voor het besturingssysteem. Op een conferentie in Nederland, genaamd Devoxx, is namelijk Android 5.1 opgedoken tijdens een presentatie.

Android Software Engineer Romain Guy en Google Senior Software Engineer Chet Haase stonden achter de microfoons met een Nexus 5-smartphone, die draaide op Android Lollipop MR1, MR1 staat voor Maintenance Release 1. Android Lollipop MR1 is in feite Android 5.1; Android 2.0 MR1 werd later Android 2.1 en Honeycomb Android 3.0 MR1 werd later Android 3.1. En dat patroon zien we ook bij de vorige Android-releases: Android 4.0 MR1 werd later Android 4.1 en Android 4.3 MR1 werd Android 4.4 KitKat.

Voorlopig lijkt het erop dat Android 5.1 geen hele grote veranderingen met zich mee gaat brengen. Maar goed, waarschijnlijk is de build die is gebruikt tijdens de presentatie nog in een heel vroeg stadium en zal Google gaandeweg meer features toevoegen, naarmate de releasedatum van de software-update dichterbij komt. Er is verder ook nog helemaal niets bekend over Android 5.1 en we verwachten dat we er ook voorlopig nog niets over horen. In elk geval niet voordat zo’n beetje elk modern Android-apparaat op Lollipop draait.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.