Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android-apps op Windows nog steeds een optie’

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 9:47 CategorieAndroid

Microsoft heeft aangegeven dat het nog steeds openstaat voor het gesprek over de mogelijkheid Android-apps naar Windows te brengen. Dat is geen nieuwe discussie, aangezien Microsoft dit al eerder gezegd heeft, maar het blijkt dat dit idee nog steeds hoog zit.

Android-apps op Windows-apparaten

Microsoft is een totaal ander bedrijf dan het, pakweg, vijf jaar geleden was. Het heeft een mobiel platform dat een klein marktaandeel heeft en een nieuw businessmodel voor veel van z’n bestaande producten, dus we laten ons zo nu en dan verrassen met wat Microsoft nu weer anders gaat doen dan voorheen. Eén van die potentiële mogelijkheden is, alhoewel dit niet helemaal een nieuw idee is, de optie om ook Android-apps op Windows te laten draaien. Een slimme zet, aangezien de Windows Store nog niet echt wat voorstelt.

De huidige gemeenschap rondom de digitale winkel is nogal klein, zelfs wanneer je de Windows Phone-ontwikkelaars meerekent, in tegenstelling tot de community van Android of iOS. Microsoft is zich hier van bewust en probeert al maanden die winkel op te vullen met apps (momenteel zijn er meer dan 500.000). Maar die opvulling is ook precies wat je denkt: tussen de troep staan enkele pareltjes. Ook bestaan er veel kopieën van apps die andere apps nadoen, een probleem dat Microsoft gelukkig al verholpen heeft.

Mochten Android-apps naar Windows komen, dan zorgt dat ongetwijfeld voor een ware opleving voor de Store. Het betekent overigens niet letterlijk dat Android-apps naar Windows komen, maar Microsoft zou wel van plan zijn heel wat van die apps te porten, zodat ze ook kunnen draaien op Windows. Microsoft zou hierbij de ontwikkelaars kunnen helpen door bijvoorbeeld middelen beschikbaar te stellen, die ontwikkelaars niet zelf zouden hoeven te kopen. Dit is sowieso een idee dat het waard is eens goed te onderzoeken.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.