Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple neemt afscheid van Google in Safari-browser’

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 8:52 CategorieApple

Apple zou af willen van de Google-integratie binnen de Safari-browser en zou die plek willen reserveren voor de Yahoo of Big-zoekmachines. Apple probeert zich al jaren los te weken van de Noord-Amerikaanse grootmacht en dit is slechts de volgende stap.

Safari-browser

Het is geen geheim dat Apple al een tijd lang probeert zich los te weken van de Google-integratie binnen een aantal van z’n producten en diensten. De eerste stap was de introductie van Siri, die zo veel als mogelijk leunde op de databases van Wolfram Alpha en Yelp, voordat de overstap naar Google gemaakt werd. Vervolgens verwijderde Apple de YouTube- en Google Maps-app, om z’n eigen diensten een meer prominentere plek te geven, en verving Google daarna met Bing Search for Siri. En nu wil Apple nog een stapje verder gaan.

Apple zou namelijk voornemens zijn de Google-zoekbalk uit de Safari-browser te halen, voornamelijk ook omdat de deal tussen beide bedrijven in 2015 afloopt. Zowel Microsoft als Yahoo hebben zich al gemeld bij Apple om in dat toekomstige gat te springen – beide bedrijven willen wel de standaard zoekmachine van de browser worden. Naar verluidt hebben die bedrijven al hun verkooppraatjes gehouden met Apple’s senior vice president of Internet Software and Services, Eddy Cue. Maar onduidelijk is nog wat het effect daar van is.

Als we kijken naar de geschiedenis van Apple en met wie het bedrijf samenwerkt, dan heeft Microsoft een goede kans van slagen; Siri werkt al met Bing, Microsofts zoekmachine die zich vooral op Noord-Amerika richt. Maar het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk dat Apple de samenwerking met Google voortzet. Dat een deal afloopt, betekent niet altijd dat de samenwerking voorbij is. Mocht dit wel het geval zijn, dan is het een klap in het gezicht van Google. Vorig week kwam de samenwerking tussen Google en Firefox al tot een eind.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.