Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vervangt ‘Gratis’-knop met ‘Download’ in iTunes

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 10:03 CategorieApple

Apple heeft een wijziging in iTunes doorgevoerd. Wanneer je een ‘gratis’ app, met in-app-aankopen wil downloaden, dan staat er nu Download. Deze wijziging heeft waarschijnlijk te maken met de druk uitgeoefend door de Europese Commissie, om mensen niet te misleiden bij het downloaden.

Apple iTunes

Vanaf nu kom je de knop Download tegen, in plaats van Gratis, wanneer je een ogenschijnlijk gratis app, met in-app-aankopen, wilt downloaden vanuit de App Store. Eerder zagen we al een soortgelijke verandering bij Google, die Top Gratis Apps in Top Apps en Top Gratis Games in Top Games veranderde. De Europese Commissie had namelijk problemen met de misleiding die dit soort apps met zich mee bracht, aangezien je toch echt moest betalen binnen de app zelf om van de volledige ervaring gebruik te kunnen maken.

Destijds beloofde Apple ook veranderingen door te voeren, en nam van de gelegenheid gebruik mensen erop te wijzen dat er al aanpassingen gedaan waren. Zeker in het licht van in-app-aankopen: die apps hebben inmiddels een duidelijke tag gekregen waaruit blijkt dat je binnen de app aankopen kunt doen. Ook heeft Apple een sectie voor kinderen waar het nog moeilijk wordt om per ongeluk iets binnen een app te kopen en dat zijn apps die geschikt zijn voor kinderen van dertien jaar en jonger. Er was dus al vooruitgang merkbaar.

En tijdens de release van iOS 8 gaf Apple aan die beschermingen alleen maar te verbeteren. Wat de aanpassing van Gratis naar Download betreft, lijkt het erop dat Apple het niet alleen bij Europa houdt, terwijl de Europese Commissie niets met Noord-Amerika of de rest van de wereld te maken heeft. Toch voert Apple de veranderingen wereldwijd door. Het maakt voor het bedrijf uit Cupertino ook niet uit of een app daadwerkelijk gratis is of wel in-app-aankopen heeft. Dit is waarschijnlijk sneller te realiseren dan een regionale aanpassing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.