Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wisselt iPad Mini voor iPad Pro in’

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 8:29 CategorieiPad

Volgens een gerucht is Apple voornemens de iPad Mini in te wisselen voor de iPad Pro, vanwege de populariteit van grotere schermen. Apple zou denken dat mensen simpelweg niet meer zitten te wachten op een kleinere tablet.

iPad Mini en iPad Pro

Apple zou van plan zijn de productie van de iPad Mini-lijn als geheel stop te zetten, zodat het bedrijf zich volledig kan concentreren op de iPad Pro, de iPad met het grootste scherm tot nu toe. Dat blijkt uit een twijfelachtig bericht van een Taiwanese website, die het ongeveer net zo vaak bij het juiste als het verkeerde eind heeft gehad in het verleden. De site meldt dat Apple vanaf volgend jaar de iPad Mini-lijn niet meer van updates voorzien, zodat alle energie in de iPad Pro gestoken kan worden. Ook wij zetten er serieuze vraagtekens bij.

De site, Economic Daily News, meldt dat door de voorkeur voor grotere schermen, de introductie van de iPhone 6 Plus met z’n 5,5 inch-scherm, de dalende verkopen van de iPad en de felle concurrentie ervoor hebben gezorgd dat Apple tot deze beslissing is gekomen. Mogelijk zou dat dan ook kunnen verklaren waarom Apple de iPad Mini 3 van zo’n marginale update had voorzien – maar aan de andere kant heeft het bedrijf uit Cupertino al laten blijken dat de Mini 3 meer een verantwoord, zakelijk besluit is geweest.

In het verleden heeft Apple wel laten zien dat het middelen en geld wegtrekt bij productie die niet meer zo goed lopen, kijkende naar de iPod Touch, bijvoorbeeld. Het is goed mogelijk dat Apple dezelfde route wil bewandelen met de iPad Mini – nog wel beschikbaar, maar met minder frequente updates. De iPad Pro is naar verluid een iPad met een scherm van tussen de 12,2 en 12,9 inch. Ook krijgt het apparaat een uHD-scherm. De iPad Pro zou vroeg in 2015 moeten uitkomen, maar een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

 

  • Delen:

Reacties

  1. iPad mini fan
    05 november, 2014 om 22:20

    Zonde van de mini, het is juist zo’n handig ding, ik bedoel wat moet je met zo’n grote iPad. Kun je beter een laptop kopen ben zelf erg tevreden over de mini

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.