Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Banner Saga uit voor Android

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 9:39 CategorieAndroid

The Banner Saga is een spel dat wordt geprezen om z’n visuele stijl en z’n diepgaande gameplay. En hij is nu dus verkrijgbaar voor Android. De makers achter de game komen van de ontwikkelaar BioWare, een studio die verantwoordelijk is voor series als Mass Effect en Dragon Age.

The Banner Saga

Het is goed mogelijk dat je The Banner Saga maar van één ding kent: het gedoe met spelontwikkelaar King (van Candy Crush) en het feit dat die studio de rechten op de naam ‘Saga’ wilde hebben. Gelukkig heeft de game die commotie niet nodig om in de spotlight te staan (negatieve aandacht is ook aandacht). The Banner Saga is een ouderwetse role playing game met een bijzondere visuele stijl en diepgaande gameplay, gestoeld op oude Noorse mythologie. Check de video hieronder om te snappen wat we daarmee bedoelen.

In The Banner Saga volgen we een karavaan die reist door een bleek, bevroren landschap. Onderweg komt die karavaan, achter elke hoek en in elke schaduw, het slechte ras Dredge tegen – een ras dat een hekel heeft aan mensen. Maar pas op hoe je met dat ras omgaat: in The Banner Saga is het zo, net als in games als Mass Effect en Dragon Age, dat elke keuze die je maakt invloed kan hebben op het verdere verloop van het verhaal – en daar heb je meerdere personages voor die allemaal op hun eigen manier die invloed kunnen uitoefenen.

De game weegt meer dan anderhalve gigabyte, dus check even of je de ruimte op je tablet hebt. Wat je er voor terugkrijgt is in echt geval een unieke visuele stijl, die de game niets anders dan recht aan doet. Opvallend is dat de achtergronden binnen het spel met de hand geschilderd zijn, alsof het rechtstreeks uit een Disney-film komt. Voorheen verscheen de game op pc en daarna op iOS en nu is het dus verkrijgbaar op Android. Waar het overigens last heeft van een nare bug, maar die wordt, op moment van schrijven, opgelost.

Download het spel voor Android (en hier voor iOS).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.