Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst Telegram krijgt meer functies in versie 2.0

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 12:28 CategorieAndroid

De beveiligde berichtendienst Telegram krijgt in versie 2.0 niet alleen meer functies, Android-gebruikers krijgen ook een mooier design. Eén van die nieuwe functies is de optie om je account automatisch te laten verwijderen wanneer je hem een tijd lang niet gebruikt.

Telegram

De beveiligde berichtendienst Telegram heeft op Android eindelijk z’n Material Design gekregen. De app ziet er nu veel mooier uit en past precies binnen het nieuwe besturingssysteem van Google. De makers van Telegram hebben goed naar de richtlijnen van Android 5.0 gekeken en de user interface daarop aangepast: we zien een grote, gekleurde menubalk bovenaan, de statusbalk aan de bovenkant verandert mee van kleur en zelfs het menu aan de linkerkant lijkt precies op de apps die Google zelf van een update heeft voorzien.

Maar dat is niet alles wat versie 2.0 met zich meebrengt. Zowel iOS- als Android-gebruikers kunnen namelijk ook nieuwe features verwachten. Zo kun je nu per contactpersoon aangeven wie mag zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. In tegenstelling tot WhatsApp: die berichtendienst vindt dat wanneer niemand mag zien wanneer jij online bent of voor het laatst online bent geweest, je dat ook niet bij andere mensen mag zien. Daarnaast kun je nu ook berichten opzoeken binnen de cloud van Telegram.

Als laatste feature biedt Telegram de optie automatisch je account te laten verwijderen wanneer je voor een bepaalde periode niet online bent geweest. Dat kun je zelf instellen: van minstens een maand tot maximaal een jaar. Wellicht gaat die Telegram, wat volledig gratis te gebruiken is over meerdere platformen, wat gebruikers kosten, aangezien er wel veel mensen zijn die de dienst gebruiken, maar die er niet in slagen (al) hun vrienden over te te laten stappen van WhatsApp naar Telegram. De tijd zal het ons leren.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.