Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betaworks lanceert #Homescreen

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 9:51 CategorieApplicaties

Er is nu een nieuwe manier om nieuwe apps te ontdekken: via andermans homescreen. Maar niet terwijl je meekijkt in de trein, maar online. Je maakt een screenshot van je homescreen, uploadt hem via de app en deelt hem op Twitter.

#Homescreen

Wellicht heb je de hashtag al één dezer dag op Twitter voorbij zien komen: #homescreen. Dat is een app voor mensen die nieuwe apps willen ontdekken, maar dan via andermans homescreen. Kijk je wel eens mee in het openbaar vervoer op andermans scherm? Of tijdens de les, omdat je opeens al die kleurtjes in je ooghoek ziet? En heb je dan de neiging om te blijven kijken totdat je precies weet welke apps iemand op z’n phablet heeft staan? Dan is de app #Homescreen wat voor jou. En het werkt heel simpel.

Je deelt het beeld van je homescreen dus via de app #Homescreen. Eerst download je de app uit de App Store, vervolgens maak je een screenshot van je homescreen, opent de app en upload de foto via de app op Twitter. Vervolgens kunnen mensen op de website van #Homescreen over de foto bewegen met de muis, waarna te zien is welke app wat precies doet en waar je hem kunt downloaden. Klik je op de app, dan ga je naar de App Store. Iedereen krijgt z’n eigen #Homescreen-pagina, gebaseerd op je Twitter-gebruikersnaam.

#Homescreen was aanvankelijk bedoeld om onderdeel te zijn van een pakket software. En hoe rudimentair de app ook lijkt, het probeert het delen van je homescreen op Twitter, Facebook en andere social media te vervangen en zelfs te verbeteren. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar werkt ook op iPad en iPod Touch. Of er ook een app voor Android wordt gemaakt, valt nog te bezien. Veel Android-gebruikers gebruiken immers widgets en laten de apps in de lade staan, voornamelijk voor het overzicht.

  • #Homescreen
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.