Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bijna 60% actieve iOS-devices heeft nu iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 9:43 CategorieiPad

Apple heeft laten weten dat momenteel zo’n zestig procent van de iOS-apparaten draait op het nieuwste besturingssysteem van het bedrijf. Dat blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd op de supportpagina voor ontwikkelaars binnen de App Store.

iOS 8

Nu iOS 8 meer dan zeven weken beschikbaar is, zien we dat Apples nieuwste besturingssysteem door bijna zestig procent van de iOS-bezitters is omarmd. Om precies te zijn heeft nu 56 procent van de groep iOS 8 geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd op de supportpagina voor ontwikkelaars binnen de App Store. Veertig procent van de totale groep heeft iOS 7 nog geïnstalleerd staan en kunnen dus nog geen afscheid nemen van hun vertrouwde omgeving. Vier procent heeft nog een ouder besturingssysteem van Apple.

Dat iOS 8 nu op 56% van de apparaat staat geïnstalleerd, betekent dat het besturingssysteem een groei van vier procent heeft doorgemaakt in de afgelopen twee weken en acht procent in de afgelopen vier weken. Op 16 oktober, tijdens het iPad-event van Apple, liet bestuursvoorzitter Tim Cook nog weten dat iOS 8 op 48 procent van de iOS-apparaat stond geïnstalleerd. Op 21 september bleek dat percentage al op 46 procent te staan. Daardoor leek het erop alsof iOS 8 langzaam op gang kwam en zelfs last had van stagnatie. Die periode lijkt achter de rug.

De release van iOS 8.1 moet daar ongetwijfeld een rol gespeeld in hebben. De release loste niet alleen enkele problemen op, maar bracht Noord-Amerikanen ook Apple Pay. Genoeg reden dus om de overstap te maken. De initiële release van iOS 8 werd goed geplaagd door enkele bugs die ervoor zorgden dat mensen wegbleven bij het besturingssysteem. Zo waren er problemen met HealthKit, Touch ID en zelfs de ontvangst op het mobiele netwerk – allemaal redenen voor gebruikers om even te wachten met overstappen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.