Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blauwe vinkjes in WhatsApp weer uit te schakelen

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2014, 11:19 CategorieAndroid

Om er voor te zorgen dat WhatsApp straks niet de nummer één oorzaak van verbroken relaties is, updatet WhatsApp z’n app wederom. Dit keer met de mogelijkheid om die blauwe vinkjes weer uit te schakelen, aangezien het internet verdeeld reageerde op de functie.

WhatsApp

Vorige week kwam WhatsApp ineens met het nieuws dat er voortaan twee blauwe vinkjes in beeld kwamen wanneer het bericht gelezen was door degene naar wie je dat bericht stuurde. Dit zou een einde aan de onzekerheid en onwetendheid over die twee vinkjes naast een bericht moeten brengen. En hoewel dat het ook gedeeltelijk deed, kwam het internet massaal in opstand. Die twee blauwe vinkjes vormen een schending van je privacy en geven je vrienden reden om je te blijven lastigvallen met vragen als: waarom reageer je niet?

Dus niet weten of de ontvanger je bericht gelezen heeft leverde irritatie op en wel wat dat de ontvanger je bericht gelezen heeft leverde irritatie op – soms is het maar moeilijk iedereen op het internet tevreden te houden. Daarom rol WhatsApp binnenkort een nieuwe update uit, waarmee iedereen voor zichzelf kan bepalen of die blauwe vinkjes wel of niet werken. Dat lijkt ook de enige logische oplossing voor dit probleem. Heb je dus geen problemen met deze privacyschending, dan hoef je straks niets aan te passen in de update.

Je vindt de optie straks onder Instellingen > Privacy. Wanneer je het vinkje weghaalt, dan zien anderen niet meer dat je hun berichtjes gelezen hebt – andersom is het dan ook zo dat jij niet meer kan zien of ze jou berichten gelezen hebben. Het werkt dus ongeveer net zoals met de online status: geef je aan dat je niet wil dat anderen kunnen zien wanneer je voor het laatst online was, dan kun je vervolgens ook niet meer zien wanneer zij online waren. De update moet één dezer dagen verschijnen voor Android en iOS.

 • Delen:

Reacties

 1. Richard
  16 november, 2014 om 17:49

  Wat een onzin van die mensen die er moeilijk over doen, ze hebben alles blootstelling op Facebook en andere sociale media, en maken zich druk omdat er twee blauwe vinkjes zijn. Hahahha

 2. Richard
  16 november, 2014 om 17:53

  Oops ging even iets verkeerd met de woord voorspelling. Hahahha dit moest het wezen…Wat een onzin van die mensen die er moeilijk over doen, ze zetten alles op Facebook en andere sociale media, en maken zich druk omdat er twee blauwe vinkjes zijn. Hahahha

  • Brenda
   17 november, 2014 om 11:19

   Ik vindt dat helemaal geen onzin. Ik snap dat mensen het lastig vinden om zich niet opgejaagd te voelen direct te moeten antwoorden. Ik antwoord niet meteen als het me niet uitkomt, toch krijg ik dan soms het opgejaagde gevoel dat ik zsm reageren moet. Ik heb dan ook geen Facebook account oid meer omdat ik op mijn tenen liep. Dat mijn complete vriendengroep al mijn stappen konden zien. En er zullen meer mensen als u zijn die het onzin vinden, maar ik vindt het onprettig als ik in een hoek gedrukt wordt en ben dan ook blij als de nieuwe update uit is. Dat geeft rust. Het is een gevoelskwestie. En voor de mensen die het onzin vinden maakt het niet uit dat het uitgeschakeld kan worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.