Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bug in Lollipop sluit niet alle apps goed af

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 11:11 CategorieAndroid

Heb je net het nieuwe besturingssysteem Android 5.0 Lollipop, blijkt er weer van alles mis te gaan. Deze bug sluit niet alle apps goed af. Maar goed, meestal brengt nieuwe software op oudere hardware problemen met zich mee, dus het is nog even doorbijten.

Android 5.0 Lollipop

Nieuwe software op oude hardware: het is soms vragen om problemen. Zeker met zo’n gefragmenteerde markt als Android, met allerlei verschillende toestellen, hardware en specs, zijn we eigenlijk verbaasd dat er niet meer problemen zijn opgedoken. De mensen die al de Lollipop-update hebben ontvangen of hun toestel zelf geflasht hebben, komen namelijk een irritante bug tegen: Android sluit niet alle apps even goed af. Wanneer je rechts onderin op recente apps drukt en hen weg swipet, dan zet Android die apps ook uit.

Maar, zoals je kunt zien in de bovenstaande video, dat gebeurt niet altijd. Wanneer je alle apps weggehaald hebt en wederom de lade opent, dan zie je soms nog steeds een app openstaan, terwijl je toch echt net alles hebt weggehaald. Sluit je die app ook af en open je de recente lijst wederom, dan staat er weer een willekeurige app. Dit proces moet je dus soms twee keer herhalen voordat je er zeker van bent dat alle apps zijn afgesloten en je ook zeker weten dat er niet nog stiekem iets je batterijduur omlaag haalt. Heel irritant.

Deze bug is er niet altijd en komt alleen voor wanneer je een groot aantal apps hebt openstaan. Dus mocht je altijd al zuinig aan doen met open apps, dan zul je hier waarschijnlijk geen last van krijgen. Het komt overigens voor op allerlei Android 5.0-apparaten: zowel smartphones, als de Nexus 5 als tablets, zoals de Nexus 7. Eerder had Lollipop al een probleem met Wi-Fi: het scheen dat bepaalde handsets last hadden van een gigantische batterijconsumptie wanneer Wi-Fi openstond, wat er voor zorgde dat de uitrol van 5.0 uitgesteld werd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.