Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cakey is een iOS YouTube-app voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 11:47 CategorieApplicaties

Bezorgde ouders opgelet: er is nu een gratis applicatie voor iOS beschikbaar waar kinderen zorgeloos op kunnen ‘youtuben’: Cakey. De app is gebouwd door een bezorgde vader en kost helemaal niets. Er zijn verder geen reclames zichtbaar en er zijn ook geen in-app-aankopen.

Cakey: kindervriendelijke YouTube-app voor iOS

James Hong, ooit berucht door de app Hot or Not, heeft een nieuwe applicatie uitgebracht op iOS: Cakey. Cakey is een kindervriendelijke versie van YouTube, waar kinderen geen toegang hebben tot de volwassenen content. YouTube mag misschien vol staan met video’s over Lego of Minecraft, binnen no-time zie je ook een scheldende Elmo voorbijkomen. En dat is niet altijd prettig voor ouders, die zich daardoor wellicht verplicht voelen mee te kijken op het scherm van de iPad, waar hun kinderen op dat moment YouTube afstruinen.

Het feit dat Cakey alleen video’s toont die zijn geschikt voor kinderen, is niet het enige mooi aan de app. Hong vraagt namelijk geen geld voor de applicatie, toont geen reclames en probeert er ook niemand in te luizen met in-app-aankopen – drie elementen waar ouders niets anders dan blij van kunnen worden. Wanneer je de app voor het eerst opstart, krijg je vooraf verzamelde collecties van een bepaald onderwerp te zien. In Parent Mode kun je ook zelf collecties aanmaken voor je kind(eren), afhankelijk van de interesses, natuurlijk.

Als ouder kun je via de pc bepalen wat je kind wel en niet te zien krijgt, omdat Cakey vraagt de pc met de iPad te koppelen. Zo hoef je dus niet de app zelf te openen en kun je van een afstand de collecties vormgeven. Ook krijg je dagelijks een verslag in de mail met daarin de bekeken video’s, zodat je bij het aanmaken van een nieuwe lijst video’s kunt uitkiezen die passen bij de interesses van je kind. Momenteel bevat de app 3000 video’s en 109 collecties, geschikt voor kinderen van twee tot en met zes jaar. Download de app hieronder.

  • Cakey
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.