Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Candy Crush Soda Saga nu uit voor iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 21:48 CategorieAndroid

Spelontwikkelaar King, van de populaire game Candy Crush Saga, heeft officieel Candy Crush Soda Saga uitgebracht op Android en iOS. De ontwikkelaar hoopt dat dit deel ook nog van wat populariteit van z’n voorganger kan genieten.

Candy Crush Soda Saga

Het vervolg op de monsterhit voor mobiele apparaten, Candy Crush Saga, is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. De ontwikkelaar van het verslavende spelletje, King, heeft aangegeven te hopen dat Candy Crush Soda Saga nog kan genieten van de populariteit die z’n voorganger genoten heeft. Voorheen was het spel enkel te spelen via Facebook en dan nog wel in een select aantal markten, maar liefhebbers van Candy Crush kunnen eindelijk hun hart opnieuw ophalen met dezelfde verslavende gameplay.

Candy Crush Soda Saga lijkt dus in de kern heel erg op Candy Crush Saga. Dit vervolg heeft 135 nieuwe levels voor je klaarliggen die zich in dezelfde wereld als z’n voorganger afspelen. Ook is de game gratis te downloaden vanuit de app stores en heeft dit nieuwe Candy Crush-spel in-app-aankopen, wat Candy Crush Saga één van de meest lucratieve games op de mobiele markt ooit maakte. Ontwikkelaar King hoopt natuurlijk weer op een grandioos succes voor de titel, omdat het bedrijf dat inmiddels wel nodig heeft.

Waarom? Sinds afgelopen maart is het bedrijf de beurs op gegaan en het wil nu aan investeerders laten zien dat de studio geen eendagsvlieger is geweest en best voor meer hits kan zorgen. King zag in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst dalen doordat mensen de interesse verliezen in de meest bekende game van de ontwikkelaar. Daarnaast probeert King natuurlijk ook buiten de Candy Crush-games geld om te zetten; inmiddels zorgen niet Candy Crush-titels voor ongeveer de helft van de omzet van het bedrijf.

 • Candy Crush Soda Saga
 • Delen:

Reacties

 1. mikstee
  12 november, 2014 om 7:30

  11 november officieel uitgebracht? Ik speel het al 3 maanden en gewoon gedownload in de play store. Dus dit bericht klopt niet helemaal….

 2. darren
  04 december, 2014 om 15:56

  mag ik me aanmelde

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.