Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Carousel helpt met ruimte vrijmaken op het intern geheugen

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 17:23 CategorieAndroid

Heb je echt heel veel foto’s opgeslagen op je tablet of een ander apparaat? En heb je daardoor weinig ruimte over? Carousel helpt. Hoe? Door je te vragen welke foto’s heb van je device mag verwijderen, die toch al in de cloud staan opgeslagen.

Dropbox Carousel

Wat doe je als bedrijf wanneer je een cloudopslagdienst gericht op foto’s hebt, maar zonder echt unique selling point? Dan moet aan manieren gaan denken die je product gaat onderscheiden van de rest. In het geval van Carousel, een app van Dropbox, betekent dat dat de app je gaat vragen welke foto’s het van je tablet (of smartphone of phablet) mag verwijderen, zodat je weer ruimte vrij hebt. Dit vraagt de app je op het moment dat-ie doorkrijgt dat je interne geheugen wel heel erg vol raakt en dus een schoonmaakbeurt kan gebruiken.

Dat blijkt uit een e-mail die Dropbox naar verschillende Carousel-gebruikers heeft gestuurd. Wanneer het zo ver is, stuurt Carousel een notificatie uit, waarin-ie je de keuze laat maken of je wel of geen foto’s wil verwijderen. Deze optie kan misschien geïnspireerd zijn door iOS 8, waar Apple het voor het eerst toelaat dat third-party-apps ook foto’s kunnen verwijderen. Maar goed, er zijn natuurlijk veel meer foto-opslag-apps waar je je foto’s kwijt kunt, dus misschien is dit nog niet de USP die de app zo hard nodig heeft.

Maar het dwingt gebruikers wel na te denken over het besluit of ze Carousel als standaard foto-app willen gebruiken. Wanneer je namelijk zeker weet dat je, verdeeld over meerdere apparaten, al je foto’s op één plek hebt staan, dan kun je die beslissing best nemen. Maar wanneer je bent opgezadeld met meerdere cloudopslagdiensten, zoals Dropbox, Google Drive/ Apple iCloud en Microsoft OneDrive (die combinatie kan zomaar bestaan), dan moet je je afvragen of het wel de juiste beslissing is. Het kan in elk geval positief uitpakken.

Wanneer Dropbox deze functie uitrolt, is echter nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.