Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese fabrikant Ramos introduceert i9s gaming tablet

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 11:24 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Ramos heeft een nieuwe gaming tablet gepresenteerd: de i9s. De tablet lijkt in gebruik veel op de Nvidia Shield. Bij de tablet krijg je ook speciale en nodige accessoires, zoals een standaard waar de tablet wordt ingezet en een controller om de games mee te spelen.

Ramos i9s Gaming Edition

Er was eens een gaming markt waar je een toegewijde spelcomputer kocht, die alleen games afspeelde. De knoppen en het scherm bevonden zich op één stuk hardware en de batterijduur was afhankelijk van het spel dat of op de helderheid waarop je speelde, niet één of andere verbinding. Toen kwamen de tablets, die dat principe ongeveer nadeden met speciale cases waar je er eentje in kon klikken, zodat de knoppen naar het scherm gepositioneerd werden (net zoals bij een Gameboy Advance of PlayStation Vita het geval is, bijvoorbeeld).

ramos-i9s

Vandaag de dag zien we dat fabrikanten het anders aanpakken. Nvidia heeft veel succes met de Nvidia Shield-tablet: een tablet waarop powerhouse waar je sinds kort niet alleen mooie games op kunt spelen, maar ook games naartoe kunt streamen via de nieuwe GRID-dienst. De Chinese fabrikant Ramos kopieert dat design en presenteert de i9s Game Edition: een tablet die wordt geleverd met een speciale houder, waar je de tablet in kunt klikken, en een daardloze Bluetooth-controller, net zoals bij de Nvidia Shield gaming tablet.

ramos-i9s-2

De i9s Gaming Edition heeft een IPS-diplay van 8.9 inch, met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Onder de motorkap vinden we eenIntel Atom Z3735F quad-core Bay Trail-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Dat geheugen is uit te breiden met een microSD-kaart. Verder draait de tablet op Android 4.4 KitKat, heeft het een 5MP-camera aan de achterkant, stereospeakers en een HDMI output. De tablet kost zo’n 255 dollar bij een Chinese winkel, maar het is niet bekend of hij ook naar Europa komt of geleverd wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.