Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Civilization Revolution 2 nu uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2014, 9:16 CategorieAndroid

Nadat speluitgever 2K Games Civilization Revolution 2 al eerder op iOS had uitgebracht, is de game nu ook verkrijgbaar voor Android. En dat terwijl Android-toestellen de voorganger van dit deel helemaal niet hebben mogen ontvangen.

Civilization Revolution 2

De Civilization-spellen op pc zorgen met elk deel voor een nieuwe standaard als het gaat om 4x-strategiespellen en het ingekorte Civilization Revolution-spel voor iOS wordt vaak geprezen vanwege het perfect destilleren van de formule van de game, speciaal voor mobiele platformen. Hoewel het Android-platform nooit de eerste Civilization Revolution heeft gekregen, zien we nu toch dat Civilization Revolution 2 is uitgebracht op de Google Play Store. En niet voor een zacht prijskaartje.

Civilization Revolution 2 is een turn-based strategy game (spelers spelen dus om beurten) waarin je het doel hebt het beste imperium te bouwen, dat beter is dan alle andere in de game. Daarbij kun je kiezen uit een aantal belangrijke historische leiders, zoals Lincoln, Bismarck, Lenin en meer. Helaas is Ghandi nergens te bekennen – een personage dat altijd een ferme indruk achterliet in de pc-versies van Civilization. Bij het opbouwen van het imperium hoort het bouwen van steden, ontdekken van technieken en opzetten van legers.

In vergelijking met die eerder genoemde pc-versie, is de gameplay een stuk sneller van aard en zien we dat de graphics lang niet zo realistisch zijn. Maar goed, wanneer je op een mobiel apparaat speelt, dan heb je vaak ook niet zo veel tijd als wanneer je lekker voor je pc of tv zit te gamen. Desondanks is Civilization Revolution 2 een veel complexer spel dan je wellicht gewend bent en dat kost ook veel meer tijd. Dat zien we terug in de prijs: voor 14,42 euro kun je hem nu downloaden op je tablet; die biedt toch wel het meeste overzicht.

  • Civilization Revolution 2
  • Delen:

Reacties

  1. Robert Laroy
    22 december, 2014 om 23:30

    Bij een poging deze game op mijn Samsung Tab Pro te installeren komt de melding ‘niet compatibel met uw apparaat ‘. Is er toch wel een oplossing?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.