Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana duikt op in Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 11:38 CategorieWindows

Met de nieuwe update voor Windows 10, die Microsoft onlangs vrijgaf voor previewers, is Cortana voor het eerst bruikbaar binnen Windows 10. Met Cortana kun je bijvoorbeeld zoekopdrachten geven met je stem, zoals dat ook mogelijk is met Google Now op Android en Siri op iOS.

Cortana

Het is al even bekend dat Cortana, een soort Google Now of Siri, van Windows Phone ook naar Windows 10 komt (dat op zijn beurt weer naar Windows Phone komt). Nu de release van Windows 10 steeds dichterbij komt, kunnen Windows 10-previewers alvast wat features verwachten van de digitale assistent. In de update die Microsoft vorige week vrijgaf voor die previewers (Windows 10 build 9879), vinden we namelijk de eerste instellingen terug van Cortana, dat mogelijk ook z’n opwachting maakt in Android en iOS.

Je vindt de instellingen van Cortana onder de privacy-sectie van je instellingen. Op die pagina kun je alle persoonlijke informatie met betrekking tot Cortana, die staat opgeslagen op je apparaat, verwijderen. Omdat Cortana dingen over jou als persoon ‘leert’, zoals je gewoontes, locaties en voorkeuren, is het niet minder dan logisch dat Microsoft je de optie geeft om ook al die data te wissen (wanneer je een nieuwe tablet koopt, bijvoorbeeld). Je moet echter wel naar Bing om alle informatie die in de cloud staat opgeslagen, te verwijderen.

Het is nog maar de eerste stap van Cortana op het grote scherm. Mocht je geen Windows Phone thuis hebben liggen, dan weet je wellicht nog niet wat het precies is. Cortana is dus een digitale assistent, waar je onder andere vragen aan kunt stellen (door die te typen of hardop uit te spreken). Microsoft heeft aangegeven Cortana minstens twee keer per maand te willen updaten met nieuwe features. Dus tegen de tijd dat we haar live zien gaan op een tablet of pc-vervanger van Microsoft, dan zal ze een robuuste ervaring kunnen aanbieden.

  • Delen:

Reacties

  1. Eric De Rop
    04 januari, 2016 om 9:23

    Cortana moet zo vlug mogelijk van mijn pc worden verwijderd anders komen hier vodden van !!!!!!!!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.