Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Cortana komt naar Android en iOS’

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 9:00 CategorieAndroid

Microsoft heeft laten weten dat we binnenkort Cortana ook op andere besturingssystemen gaan terugzien; wellicht dus op Android en iOS. Maar het kan ook inhouden dat Cortana naar Windows 8.1, Windows 10 of misschien wel Xbox komt.

Cortana is net als Google Now en Apples Siri

Het zou zomaar kunnen dat de digitale assistent Cortana straks ook haar kennis deelt met Android- en iOS-eigenaars, aangezien Microsoft heeft laten weten dat Cortana straks ook op andere platformen dan Windows Phone gebruik kan worden. Cortana is een dienst die veel wegheeft van Google Now en Siri en werd initieel voor Windows Phone ontworpen. Hoewel Microsoft nog niets specifieks naar buiten heeft gebracht, liet het bedrijf uit Redmond wel weten Cortana binnenkort los te laten op andere platformen.

Dat zegt althans Microsofts chief experience officer Julie Larson-Green, tegenover een aantal journalisten en analisten. Larsen-Green kreeg de vraag of we Cortana straks ook op andere besturingssystemen zouden zien en haar antwoorden luidde: “The short answer is, yeah“. Mocht Cortana daadwerkelijk naar Android en iOS komen, dan zullen er ongetwijfeld haken en ogen aanzitten en zal de ervaring niet gelijk zijn aan Microsoft’s eigen platform, Windows Phone; op Microsoft’s Lumia-toestellen.

Zo zullen er waarschijnlijk geen snelle shortcuts mogelijk zijn naar de digitale assistent, zoals dat wel op Windows Phone het geval is. Wanneer je op een Nokia of Microsoft Lumia-toestel op de zoekknop drukt, dan verschijnt Cortana in beeld. Hetzelfde zien we op iOS, waar we echt de Google-app moeten openen voordat we toegang hebben tot Google Now, in tegenstelling tot het lang indrukken van de home-knop, waarna Siri in beeld verschijnt. Mogelijk kan de uitspraak ook betekenen dat Cortana naar Xbox of Windows komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.