Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell brengt nieuwe versie Venue 8 Pro naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2014, 12:16 CategorieWindows

Dell is druk bezig met het upgraden van reeds gelanceerde tablets, waaronder de Venue 8 Pro. De Amerikaanse fabrikant kondigde eerder deze week een goedkopere versie aan in de vorm van de Venue 8 Pro 3000 en in de Nederlandse webwinkel van het bedrijf is vandaag een model met dezelfde naam maar een minder aantrekkelijk prijskaartje opgedoken.

Wat de plannen van Dell zijn is niet helemaal duidelijk want het bedrijf weet in ieder geval qua naamgeving geen duidelijk onderscheid te maken tussen oude en nieuwe modellen. Wat wel duidelijk is, is dat de 169 euro kostende goedkopere versie van de Venue 8 Pro nog niet in Nederland te vinden is. Dit model moet het onder meer doen zonder active digitizer en met 1GB aan werkgeheugen minder. In Duitsland is deze versie reeds te koop voor 169 euro.

Wel zien we op de Nederlandse website van Dell de Venue 8 Pro 3000 (dezelfde naam dus) als nieuwe versie aangeduid worden. Op het eerste gezicht lijkt er echter weinig veranderd. Dit model komt, net als de eind 2013 gelanceerde Venue 8 Pro, in twee versies; een 32GB-versie met WiFi en een 64GB-versie met 3G. Beide versies draaien op Windows 8.1-software maar komen nu met een Office 365-abonnement in plaats van een vooraf geïnstalleerde versie van Office 2013.

Verder is de Venue 8 Pro 3000 voorzien van een Intel Atom Z3740- of Atom Z3745-processor, 2GB aan werkgeheugen, een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een microUSB-poort, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De adviesprijzen bedragen 299 euro voor de 32GB-versie en 389 euro voor de 64GB-versie met mobiel internet.

  • Delen:
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.