Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Downloads uit App Store verhoogd na lancering iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 18:26 CategorieApplicaties

Uit onderzoek blijkt dat het aantal gedownloade apps uit de App Store significant is gestegen sinds de lancering van de iPhone 6 Plus. Tussen september en oktober is een stijging van 42 procent zichtbaar; dat is een immens hoog percentage.

App Store

Uit onderzoek van het bedrijf Fiksu blijkt dat de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, samen met iOS 8, heeft gezorgd voor een gigantische toename in het aantal gedownloade apps. Wanneer je oktober naast september legt, dan kun je een verhoging van 42 procent aflezen en dat is echt een immens hoog percentage (gemeten onder de top 200 gratis iOS-apps). Die top 200 gratis apps hebben zo’n 7,8 miljoen downloads opgeleverd: leg je die cijfers naast dezelfde periode in het jaar ervoor, dan is er een stijging van 39 procent zichtbaar.

Mogelijk valt deze stijging te verklaren aan de hand van de mensen die zijn overgestapt van iOS 7 naar iOS 8. Tijdens dat proces moeten de gebruikers al hun apps opnieuw downloaden en wanneer iedereen dat tegelijkertijd doet, dan is er inderdaad sprake van een grote stijging (los van het feit of die apps dan gratis zijn of niet). Een groot deel van die apps zijn applicaties waar gebruikers niet meer zonder kunnen en een echte aanvulling zijn op hun apparaat, zo stelt het onderzoeksbureau in de onderzoeksresultaten.

Uit een ander onderzoek bleek al dat iOS-gebruikers veel meer waarde hechten aan hun apps: ze starten die vaker op en gebruiken hen langer. Daarnaast installeren iOS-gebruikers vaker apps en zijn ze bereid er meer en vaker voor te betalen, ten opzichte van Android-gebruikers. Mensen met een Android-apparaat maken wel een inhaalslag, als we het onderzoek mogen geloven, dus wie weet gaat dat tij nog keren. Ondanks het grotere marktaandeel van Android, levert iOS ontwikkelaars meer op, aangezien software dus intensiever gebruikt wordt.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.