Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

DrawType: het toetsenbord waarmee je ook kunt tekenen

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 11:46 CategorieApplicaties

Houd je wel van een potje Pictonary en kun je dat heel de dag spelen? Dan is wellicht DrawType, een toetsenbord voor iOS 8, iets voor jou. Met dit toetsenbord kun je, naast het typen, ook tekeningen versturen naar je vrienden.

DrawType

Of je nou goed kunt tekenen of niet, met het toetsenbord DrawType kun je je nieuw gemaakte creaties doorsturen naar je vrienden, via WhatsApp bijvoorbeeld. Het toetsenbord heeft namelijk, naast een normaal toetsenbord, ook de functie om lekker te kunnen tekenen op je scherm. Ben je dus een fan van Pictonary en kun je dat heel de dag doen? Dan is deze app wat voor jou. Er zit verder geen spelelement aan, zoals bijvoorbeeld Draw Something, maar je kunt er wellicht wel sneller berichtjes mee versturen.

De app is gemaakt door Theo Watson. Hij is nogal een creatieve programmeur. Eerder was de beste man namelijk verantwoordelijk voor EyeWriter: een app die de beweging van je oog registreert en op basis daarvan een tekening maakt. Het idee daarachter was dat mensen met ALS zo, in een later stadium van hun ziekte, alsnog kunnen communiceren met de buitenwereld. Ook maakte Watson een toetsenbord dat het geluid van een typemachine nadoet en eentje die automatisch smileys plaats, op basis van je eigen gezichtsuitdrukking.

Watson heeft overigens meer plannen voor DrawType. Momenteel is het bijvoorbeeld niet mogelijk om bovenop een ander plaatje te tekenen en die optie wordt mogelijk later toegevoegd. Ook wil hij de mogelijkheid geanimeerde .gif-bestanden te kunnen versturen toevoegen. En hoewel het nogal overbodig is om een plaatje van een pizza te tekenen op de vraag ‘wat we vanavond eten’, weten creatieve mensen toch raad met de app. Het is bedoeld voor de leuk, om even wat anders te doen dan altijd maar dat tikken. En in dat doel slaagt de app.

  • DrawType
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.