Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox brengt Carousel naar tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 10:45 CategorieAndroid

Het kan goed zijn dat je nog nooit van de app Carousel (van Dropbox) gehoord hebt, maar geen nood: de app komt naar iPad en Android-tablets. Met de app kun je op een leuke manier door je foto’s bladeren, maar het heeft nog een lange weg te gaan.

Dropbox

Eerder dit jaar bracht Dropbox de app Carousel uit: een cloudopslagdienst voor je foto’s, waar je zo ook gemakkelijk kunt bekijken en terugvinden. Maar de app sloeg totaal niet aan. Sinds de relase is Carousel alleen maar verder weggezakt in allerlei toplijstjes. En ondanks het feit dat er zo’n 300 miljoen Dropbox-gebruikers zijn, leverde dat op Android minder dan een half miljoen downloads op en zagen we de app binnen twee weken verdwijnen uit de top 1500 apps binnen de App Store, waar het ook rond plaats 350 hing in de categorie foto’s.

Maar Dropbox heeft je foto’s nodig: het is immers één van de meest opgeslagen bestanden ooit en reden genoeg voor mensen om de cloud te gebruiken. En Carousel moe(s)t het verschil gaan maken. Het combineert al je foto’s op het apparaat waarop je de app gebruikt, met de foto’s die al in de cloud staan, zodat alle foto’s terug te vinden zijn binnen één app. Ook is er een berichtendienst, waarmee je gemakkelijk gebundelde foto’s en video’s stuurt naar je vrienden. De app is nu terug te vinden op iPad en komt later naar Android-tablets.

Carousel heeft nu een nieuw uiterlijk gekregen, maar heeft nog wel dezelfde basis al voorheen: je bladert door de foto’s alsof het een soort carrousel is en dat moet je gebruikerservaring gemakkelijker maken. Vreemd is wel dat Dropbox met Carousel één app wil maken waar je al je foto’s terug kunt vinden, maar dan tegelijkertijd er niet voor zorgt dat we ook via de pc onze foto’s kunnen uploaden – die functie komt wellicht later pas en voor nu kun je alleen de foto’s op het web bekijken. Je vindt de app via de onderstaande link.

Dropbox Carousel: iOS

  • Delen:

Reacties

  1. jurry
    18 november, 2015 om 14:12

    Mijn Samsung tab s2 is niet compatibel voor carousel..klopt dit

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.