Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox nu beschikbaar op Microsoft Office voor Android

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 11:50 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu je Microsoft Office-app op Android kunt updaten, voor de beloofde Dropbox-integratie. Met de integratie is het mogelijk ook te werken met bestanden die binnen je Dropbox opgeslagen staan en zit je niet vast aan OneDrive.

Dropbox

Maak je gebruik van de inmiddels gratis Microsoft Office 365-apps op Android en heb je al een tijdje een Dropbox-account? Dan kun je beide nu samenvoegen op je Android-apparaat, aangezien Microsoft vannacht de Office-apps op Android geüpdatet heeft met de Dropbox-integratie. Daardoor is het vanaf nu mogelijk direct bestanden uit je Dropbox-account te halen en te bewerken binnen de Office-apps, zonder dat je daarvoor extra stappen hoeft te verrichten. Ook hoef je nu niet meer verplicht gebruik te maken van Microsoft OneDrive.

Voorheen was het zo dat je en moest betalen voor de diensten van Microsoft Office 365 en daarna opgezadeld werd met de cloudopslagdienst van Microsoft: OneDrive. Hoewel OneDrive helemaal geen slechte service of weinig online ruimte aanbiedt, kwam de dienst pas laat op de cloudopslagmarkt, waardoor veel mensen al een account bij bijvoorbeeld Dropbox hadden. Niet iedereen wilde daardoor overstappen OneDrive, waardoor je veelal met een omweg aan het werken was, binnen de Microsoft Office 365-omgevingen.

Dat is nu dus verleden tijd. Onlangs kondigde Microsoft de integratie al aan. Niet alleen Android-gebruikers krijgen de Dropbox-aanvulling, ook mensen met een iOS-apparaat mogen hem verwachten. Microsoft verraste vriend en vijand met deze zet en de vraag was wat het bedrijf uit Redmond dan met de eigen cloudopslagdienst wil doen. Die blijft voorlopig bestaan, zo gaf Microsoft aan, omdat Microsoft OneDrive een project en investering is voor de lange termijn. Je kunt de update handmatig downloaden via de onderstaande link.

  • Microsoft Office
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.