Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dynamische knoppen in Android 5.0 verdwijnen na een maand

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 15:49 CategorieAndroid

Wanneer je voor een maand lang één van de dynamische knoppen ongerept laat, dan verdwijnt-ie weer uit het menu dat je naar beneden trekt. De standaard knoppen, zoals de zaklamp, je Wi-Fi-verbinding en Bluetooth, blijven altijd staan – ongeacht of je ze gebruikt.

Het snelle menu in Android 5.0 Lollipop

Google heeft een aantal interessante veranderingen doorgevoerd in het snelle menu, dat je via de statusbalk naar beneden trekt, en notificatiecentrum van Android 5.0 Lollipop. Eén van de toevoegingen is het menu dat zich aanpast naar het gebruik van het apparaat: gebruik je bijvoorbeeld de hotspot-functie vaak, dan verschijnt-ie in het snelle menu. Sommige gebruikers vinden het een probleem dat die functie daar dan blijft plakken, zonder dat er een duidelijke manier is hem weer weg te halen (opgeruimd staat immers netjes).

Nu hebben mensen op het forum van Reddit ontdekt dat die toggles, die knopjes die je op het bovenstaande plaatje ziet bijvoorbeeld, verdwijnen met een timer. Zet je bijvoorbeeld de datum van je tablet of phablet een maand vooruit, dan verdwijnt-ie uit de lade (zoals dat menu dat je naar beneden trekt ook wordt genoemd). Je krijgt die ongewenste snelle instellingen dus weg door hen een maand niet te gebruiken – dit heeft geen effect op de standaard instellingen, zoals je Wi-Fi- en Bluetooth-verbinding of je zaklamp.

Andersom kan ook: wanneer je een toggle weg wil hebben (want je kunt er maar last van hebben), dan kun je de datum een maand of verder achteruit zetten, de functie aan en uit zetten en de datum weer correct invullen. Dan zul je hem ook niet zien staan tussen je snelle instellingen. Voor de mensen die Android op een normaal niveau gebruiken, is dit best een handige feature, want zo lijkt het net alsof het apparaat ‘leert’ wat jij belangrijk vindt. De rest van de Android-gebruikers had liever gezien dat dit handmatig in te stellen was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.