Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EA toont screenshots van Battlefield 4 op iOS

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2014, 9:18 CategorieGaming

Speluitgever Electronic Arts heeft middels enkele screenshots laten zien hoe Battlefield 4 er op een iOS-apparaat uit kan zien – prachtig. Hoewel er nog veel te doen is en we alleen stille beelden zien, toont dit de kracht van de nieuwe iOS-apparaten goed aan.

Battlefield 4 op iOS

Eerder dit jaar liet speluitgever Electronic Arts (EA) weten voornemens te zijn de game engine (de basis van een videospel) Frostbite uit te brengen op mobiele platformen, onder de naam Frostbite Go. De Frostbite-engine wordt gebruikt in consolespellen als Battlefield, Mass Effect en Need for Speed; ben je enigszins bekend met die games, dan weet je dat die gamers er goed uitziet en vloeiend lopen. In feite zorgt de Frostbite-engine dus voor heel wat mooie plaatjes op je HDTV en dat gebeurt straks dus ook op je tablet of smartphone.

battlefield-4-1

Tijdens de WWDC 2014 kondigde Apple de feature Metal aan. Met die techniek zijn spelontwikkelaars in staat om graphics te produceren die vergelijkbaar zijn met spelcomputers – alleen dan voor zowel iPhone en iPad, dankzij de A7- en A8-chips. Apparaten als de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini kunnen al van de verbeterde grafische krachten profiteren. En uiteraard kunnen de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de nieuwe iPads natuurlijk gebruikmaken van Metal. Nu toont EA de eerste de eerste resultaten van die ontwikkelingen.

battlefield-4-2

Electronic Arts toont aan dat het voor elkaar gekregen heeft Battlefield 4 te laten draaien op een iOS-apparaat en we kunnen niet anders zeggen dan dat het er heel goed uitziet, zoals je in de bovenstaande screenshots kunt zien. Natuurlijk zijn het maar stille beelden en kun je pas echt oordelen wanneer je bewegende beelden ziet of zelf de game speelt, maar dit geeft nu toch wel goed aan wat de kracht van die grafische chip binnen de Apple-handsets is. Het betreft hier een tech demo van de game, dus onzeker is of we hem ook zelf gaan spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.