Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste Intel IRDA-tablet is een feit

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 9:49 CategorieAndroid

Begin september kondigde Intel het IRDA-design aan en het Duitse bedrijf TrekStor maakt op basis daarvan de eerste Android-tablet. Met het IRDA-design kunnen fabrikanten heel gemakkelijk en snel eigen tablets samenstellen en gegarandeerd gebruikmaken van Android.

TrekStor SurfTab xintron i 7.0

Er is geen tekort aan goedkopere Windows- en Android-tablets op de markt. Toch heeft Intel anderhalve maand geleden plannen bekendgemaakt waarmee het andere fabrikanten gemakkelijk wil maken goedkopere tablets te produceren op basis van Intel-technologie én gegarandeerd gebruik te kunnen maken van Android. Het Duitse bedrijf TrekStor is nu de eerste fabrikant die gebruikmaakt van het Intel IRDA design en presenteert de eerste Android-tablet die er op gebaseerd is.

De tablet heet SurfTab xintron i 7.0 en heeft een ips display van zeven inch, een Intel Atom Z3735G Bay Trail-proessor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB intern geheugen en een resolutie van 1280 x 800 pixels. Aan de achterkant zit een 5MP-camera en aan de voorkant eentje van 1,26MP. Ook heeft de SurfTab 802.11n WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS en kun je er een microSD-kaart in kwijt. De tablet draait op Android 4.4.4, maar als we de belofte van Intel mogen geloven, dan wordt dat heel snel Android 5.0.

Begin september kondigde Intel het Reference Design for Android aan. Het idee achter Intel Reference Design for Android is dat tablet-bouwers die Googles besturingssysteem Android willen draaien, verzekerd zijn dat alles werkt wanneer hun product af is. Dat scheelt productontwikkelaars en -fabrikanten enorm veel tijd de hardware aan Android aan te passen of Android dusdanig te tweaken, dat het ook draait op hun hardware. Ook wordt die tablet snel voorzien van de nieuwste Android-updates.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.