Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook lanceert stand-alone app Groups

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 9:29 CategorieAndroid

Facebook is bezig om de Facebook-app minder ingewikkeld te maken en lanceert daarom meerdere stand-alone apps: Groups is de volgende. Groups volgt apps als Paper en Messenger op, maar over het algemeen wordt er niet altijd positief gereageerd op de losse Facebook-apps.

Facebook Groups

Facebooks mobiele app bestond vroeger uit alle functies van de website. Maar in een poging de app overzichtelijker te maken (tenminste, dat is wat Facebook zegt, privacywaakhonden zeggen weer wat anders), haalt Facebook nu die app uit elkaar en presenteert het de losse features als losse apps. Eerder bracht Facebook al Facebook Messenger uit, een app waar veel mensen niet op zaten te wachten, evenals Paper (een Flipboard-achtige app waarmee je gedeelde verhalen uit je timeline kunt lezen). Al die apps voelen overbodig aan.

De nieuwe Facebook Group-app doet precies wat de naam impliceert. Je kunt er je Facebook Groups mee beheren. Er zijn zo’n 700 miljoen mensen die gebruikmaken van tenminste één Facebook Group, dus een aparte app kan hen helpen beter te navigeren wanneer ze lid zijn van meerdere groepen. Daar waar je in de Facebook-app eigenlijk moet zoeken waar je de groepen vindt, kun je nu dus met één klik bij al je gesprekken en interacties van de groepen waar je lid van bent. Je meest gebruikte groepen staan bovenaan het grid.

De app maakt gebruik van je grote scherm door posts en foto’s vol in beeld te brengen. Dat, samen met de snelle opties om zelf iets te publiceren, moet ervoor zorgen dat het gebruik van Groups gemakkelijker en vermakelijker wordt. Ook heb je optie om zelf in te stellen welke notificaties je wel en niet wil ontvangen en is er natuurlijk de Ontdek-knop. Voorlopig kun je Groups ook nog in de Facebook-app gebruiken. Maar het zal ons niets verbazen als die opties er ook uitgesloopt wordt, zodat iedereen straks nog een app op z’n tablet heeft staan.

  • Facebook Groups
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.