Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruikers lezen vaker op iPhone 6 Plus dan op iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 9:13 CategorieiPad

Uit onderzoek van de app Pocket blijkt dat mensen steeds vaker hun iPhone 6 Plus pakken om iets terug te lezen. De iPad laten ze liggen. Dat onderzoek deed Pocket op basis van twee miljoen opgeslagen artikelen en video’s, die gebruikers via de app voor later bewaarden.

iPhone 6 Plus vs iPad

Sinds de release van de iPhone 6 Plus en de kleinere iPhone 6, hebben beide apparaten een hoop geld opgeleverd voor moederbedrijf Apple. Maar dat is niet het enige effect van die releases: uit onderzoek blijkt namelijk dat gebruikers steeds vaker hun iPhone 6 Plus erbij pakken om nog snel even iets (terug) te lezen. Dat gaat ten koste van het gebruik van de iPad, die laten de mensen dan ook vaker liggen. Een logische gang van zaken, aangezien we dit al eerder zagen gebeuren op het Android-platform, waar we al eerder phablets tegenkwamen.

Dit onderzoek is uitgevoerd door de app Pocket. Pocket is een app waarmee je artikelen, foto’s en video’s voor later kunt opslaan en kunt lezen of bekijken wanneer jij daar tijd voor hebt (met of zonder internetverbinding). De app slaat alle data op op alle platformen waar je de app op hebt geïnstalleerd, dus je kunt gemakkelijk van apparaat wisselen. Pocket onderzocht twee miljoen opgeslagen artikelen en video’s en zag dat zowel de iPhone 6, maar vooral de iPhone 6 Plus steeds vaker gebruikt wordt om dingen terug te lezen.

Opvallend is dat de iPad vaker gebruikt werd (en wordt) door mensen met een smartphone die een kleiner scherm heeft: iPhone 5c-gebruikers gebruiken de iPad namelijk aanzienlijk meer dan mensen met een iPhone 6 Plus. Blijkbaar klopt het dus dat mensen een scherm van 5,5 inch groot zat vinden en ook niet echt groter hoeven om even snel iets terug te lezen. Natuurlijk geldt dit onderzoek alleen voor Pocket-gebruikers, maar als we kijken naar de markt als geheel, kunnen we er best, voorzichtig, die conclusie uit trekken.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.