Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail 5.0 met ondersteuning voor Exchange, Outlook en Yahoo gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2014, 12:26 CategorieAndroid

Google is vandaag begonnen met de uitrol van een nieuwe Gmail-app voor Android. Met de nieuwe app wordt het mogelijk om ook accounts van andere providers toe te voegen, waaronder Exchange en Outlook.

Gmail is al jaren een app die je op Android tablets en smartphones tegenkomt maar het gebruik was tot vandaag alleen weggelegd voor diegenen met een Gmail-account. Wanneer je een account van bijvoorbeeld Outlook of Yahoo gebruikte was je aangegeven op de standaard e-mail-app van Android. Daar komt nu echter verandering in want met Gmail 5.0 biedt Google de mogelijkheid om ook niet-Gmail-accounts aan de app toe te voegen.

Volgens AndroidPolice, die inmiddels ook het apk-bestand van de app in handen hebben gekregen, is Google afgelopen nacht begonnen met de uitrol van Gmail 5.0. De app is vanaf die versie niet meer alleen geschikt voor Gmail-gebruikers. Ook gebruikers met een Exchange-account, met name gebruikt door bedrijven, kunnen hun e-mail aan de app toevoegen. Via het menu van de app is vervolgens eenvoudig tussen verschillende accounts te schakelen.

Maar, dat is niet alles want Gmail 5.0 brengt ook een nieuw uiterlijk. De app wordt voorzien van de Material Design-principes van Google, welke met Android 5.0 Lollipop aangekondigd zijn. Zo zien we onder meer iets meer kleur terug en is het uiterlijk wat schoner en strakker.

Gmail 5.0 wordt inmiddels door Google uitgerold maar veel gebruikers zien nog geen nieuwe versie verschijnen. Je kunt via deze link echter een apk-bestand vinden waardoor je de app buiten de Play Store om kunt installeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.