Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app krijgt ook Material Design

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 20:02 CategorieAndroid

Google gaat één dezer dagen ook de officiële Google-app voorzien van het Material Design, maar die update is voorlopig niet voor iedereen. Want wat blijkt? Wanneer de update beschikbaar is, komt hij alleen uit voor mensen die al Android 5.0 op hun apparaat hebben staan.

Google

De Google-app voor Android – de app die onder meer je gesproken zoekopdrachten aanhoort, je voorziet van je Google Now-updates en meer – krijgt één dezer dagen een update die het Material Design naar de app brengt. Maar alleen voor de mensen die al daadwerkelijk Android 5.0 op hun tablet hebben staan of al in het bezit zijn van een Nexus 9 en hier in Nederland is die groep waarschijnlijk nog heel klein. Gelukkig krijgt brengt de update ook andere verbeteringen met zich mee, die voor alle Android-gebruikers beschikbaar zijn.

Nu Google in de laatste fase van het updaten van z’n eigen apps is, moet het niet als een verrassing komen dat de Google-app dezelfde behandeling krijgt. Door deze update wordt Google Now niet alleen mooier, maar ook een stuk slimmer. Zo kan de app nu in je mail afspraken zien waar je het met je vrienden of collega’s over hebt gehad, zonder dat je daar een formele Agenda-afspraak van hebt gemaakt of van hebt ontvangen. Mocht Google je afspraak opvallen, dan vraagt het je of je herinnerd wil worden aan die afspraak.

Dat is natuurlijk een toffe feature – maar alleen wanneer je het niet erg vindt dat Google vrijwel altijd meekijkt in je mailbox. Een andere nieuwe feature is de integratie met third-party-apps. Zo is het straks mogelijk om bijvoorbeeld een zoekopdracht via apps als Tumblr, TripAdvisor, TuneIn, Trulia en YouTube uit te voeren, zonder dat je daarvoor de apps hoeft te openen. Ontwikkelaars kunnen zonder al te veel moeite dergelijke ondersteuning inbouwen, dus we gaan ongetwijfeld meer apps zien die hier gebruik van gaan maken.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.