Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google begint uitrol Android 5.0 Lollipop naar Nexus-tablets

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2014, 10:51 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd maar Google is afgelopen nacht eindelijk begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Nexus-tablets. De vorige maand gelanceerde Google Nexus 9 draait vanuit de winkel op deze nieuwe versie van Android maar inmiddels zijn de factory images en de eerste OTA (Over The Air) updates voor eerder gelanceerde Nexus-tablets ook beschikbaar.

Google heeft afgelopen nacht zelf bekendgemaakt dat de factory images voor onder meer de Google Nexus 7, Google Nexus 7 (2013) en de Google Nexus 10 online staan. Gebruikers die kennis van zaken hebben kunnen hun toestel flashen en middels deze bestanden dus de meest recente versie van Android installeren. Mocht dat teveel gevraagd zijn dan is het even geduld hebben want de Over The Air-update, welke de installatie automatisch laat verlopen, wordt in fasen uitgerold.

Er zijn diverse bezitters van bovengenoemde tablets die reeds een update ontvangen hebben maar het kan even duren voordat de update ook Nederlandse modellen bereikt. De update voor de 4G-versie van de Nexus 7 is nog niet beschikbaar gesteld door Google. Je kunt controleren of er een update is door naar de instellingen en ‘over deze tablet’ te gaan. Hier kun je handmatig een controle laten uitvoeren.

Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem en brengt een compleet nieuw design dat Google het Material Design noemt. Ook worden er diverse nieuwe features en mogelijkheden geïntroduceerd, waaronder meer mogelijkheden om je toestel eenvoudig met anderen te delen. Lees meer over alle vernieuwingen in Android 5.0 Lollipop.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.