Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft toetsenbord het Material Design

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 19:19 CategorieAndroid

Google heeft deze week het standaard toetsenbord op je Android-tablet voorzien van het Material Design, terwijl Lollipop nog op zich laat wachten. Maar nu Google zelfs het toetsenbord al Lollipop-klaar heeft gemaakt, is het toch echt tijd voor die software-update.

Android-toetsenbord

Elke week brengt Google nieuwe updates uit voor het Android-platform. Hetzij een nieuwe app, een update voor een app, een nieuwe feature of een update van een specifiek onderdeel. Deze week zien we dat Google hard gewerkt heeft aan het standaard toetsenbord van Android. Dat toetsenbord heeft al een flinke make-over gekregen in Android 5.0 Lollipop, dus mocht je al je Google Nexus 9 in huis hebben, dan ben je er wellicht al aan gewend. Voor de mensen zonder nieuwe tablet is het nog even wachten op het nieuwe besturingssysteem.

En dus ook het toetsenbord, zou je denken. Niets is minder waar. Hoewel Google zelf waarschijnlijk pas in de komende weken de update zal gaan pushen, kun je nu al via Android Police het .apk-bestanden binnenhalen en installeren, zodat je tablet bijna helemaal klaar voor Lollipop is. Met de update voor het toetsenbord heeft Google al zo’n beetje alles aangepast wat er aangepast kan worden zonder daadwerkelijk het nieuwe besturingssysteem vrij te geven – op de YouTube-app na dan, maar die heeft al in geen weken een fatsoenlijke update gehad.

Mocht je het toetsenbord willen installeren en niet willen wachten op Google, dan hoef je enkel op de bovenstaande link (onder Android Police) te klikken. Vervolgens haal je het .apk-bestand binnen en installeer je de app door op dat verschenen icoontje bovenin de statusbalk te tappen. Wanneer de installatie volbracht is, moet je even binnen de instellingen van je tablet het toetsenbord handmatig kiezen. Dat doe je onder Instellingen > Taal & invoer > Google-toetsenbord. Daar vind je de optie onder Uiterlijk en indelingen > Thema.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.