Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps toont informatie over bestemming

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 9:18 CategorieAndroid

Google heeft de navigatie-app Google Maps geüpdatet met de feature ook informatie te weergeven over je plaats van bestemming. Zo zie je direct hoe laat het daar is (mits je natuurlijk door verschillende tijdzones reist) en kun je zien hoe het weer er is.

Google Maps

Met een navigatiesysteem dat bocht voor bocht voor je uitrekent en (gedetailleerde) informatie toont over de rest van het verkeer, is Google Maps inmiddels een waardevol hulpmiddel geworden op de weg (of stoep) voor iedereen die niet weet hoe hij moet komen waar hij wil zijn. Maar tot op heden lag de focus van Google Maps meer op hoe je ergens kwam en hoe laat je daar dan zou zijn, zonder dat-ie je informatie gaf over de plek van bestemming. Met update 9.1 komt brengt Google daar nu verandering in.

Momenteel rolt de zoekgigant namelijk een verse update uit voor Google Maps voor Android. Met die update wil Google ook informatie geven over je eindbestemming (of welke plek je dan ook even snel zou opzoeken via de app). Zo zul je in een oogopslag zien hoe laat het en hoe het weer daar is. Vooral dat laatste kan nog wel eens handig zijn, zodat je weet of je een trui voor de kou of een paraplu voor de regen moet meenemen. Daarnaast presenteert de app nu ook willekeurige feiten over die plek, dus kun je er misschien ook nog wat van leren.

Ook kun je Google Maps het commando geven om wel of niet het verkeer te laten zien terwijl je rijdt. Dat kan met stemcommando’s (in het Engels), zodat je niet met je phablet in je hand hoeft te zitten terwijl je eigenlijk beide handen op het stuur moet hebben. De update geeft ook alvast een glimp van toekomstige updates: zo kan de app later laten zien hoeveel tijd het scheelt als je een andere route neemt en zal Google straks het schema van het openbaar vervoer implementeren. De update kan elk moment verschijnen.

  • Google Maps
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.