Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps voorzien van Material Design op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 10:01 CategorieAndroid

Google heeft aangekondigd dat de Google Maps-apps voor Android en iOS zijn voorzien van een ‘fris en nieuw design’. Maar we weten allemaal wat dat betekent: ook de Google Maps-apps zijn voorzien van het Material Design.

Google Maps

De afgelopen weken stonden flink in het teken van het Material Design van Google. Het Material Design kenmerkt zich met felle kleuren, aangepaste en duidelijkere iconen voor de apps en de functies en een aangepast lettertype, met als doel een eenduidiger geheel te vormen tussen de apps van Google en diens besturingssysteem. We hebben al heel wat apps voorbij zien komen die zijn voorzien van het Material Design en met elke app kwamen we een stukje dichterbij Android 5.0 Lollipop; het ‘frisse en nieuwe’ design van Android.

Naast bijvoorbeeld Gmail, Agenda en de Google Play Store, zien we nu ook dat Google de app Google Maps voorzien heeft van het Material Design – zowel op Android als op iOS. Het nieuwe design moet de app niet alleen letterlijk meer kleur geven, het moet ook gemakkelijker in gebruik te nemen zijn, doordat het design intuïtiever is opgesteld. Daarnaast vind je onderaan de app een extra kaart en wanneer je daarop klikt, zie je extra informatie, zoals speciale kaarten in de vorm van verschillende lagen en recensies, over de omgeving.

Ook heeft deze update een integratie met de app Uber meegebracht. Nu zul je daar op je tablet wellicht minder van merken, omdat je die niet zo gemakkelijk met je meesleept of de kans groot is dat je enkel een Wi-Fi-versie hebt, maar wanneer je rondloopt met een phablet kan het nog wel eens handig zijn. Wanneer je de Uber-app hebt geïnstalleerd, kun je namelijk zien wanneer de taxi er aan komt en hoeveel je ritje kan gaan kosten. Heb je de update nog niet ontvangen, dan krijg je die binnen nu en enkele dagen.

  • Google Maps
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.