Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 heeft verborgen LED-lampje

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 11:20 CategorieAndroid

Het is je waarschijnlijk nog helemaal niet opgevallen, maar Google heeft een extra notificatielampje verstopt op de Google Nexus 6. Je kunt er echter niets mee, behalve wanneer je het apparaat ‘root’: dan kraak je de telefoon en kun je er meer mee doen dan voorheen.

Google Nexus 6

Google heeft blijkbaar iets met LED-notificatielichtjes, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat we ze niet altijd kunnen gebruiken. Sterker nog: het blijkt dat Google ons soms niet eens op de hoogte brengt van alle lampjes die we op een Nexus-toestel vinden, zo blijkt vandaag uit een serie foto’s. De Google Nexus 6 heeft een verborgen LED-lamp, maar die kunnen ‘normale gebruikers’ niet gebruiken. Nee, alleen wanneer je je toestel ‘root’, dan kun je er mee spelen. Rooten houdt in dat je je phablet kraakt, wat niet altijd aan te raden is.

nexus-6-leds

Maar even terug naar dat lampje. Die zit namelijk verstopt in de bovenste speaker, die je bij je oor houdt tijdens het bellen. Een vreemde plek, een plek waar je hem ook niet zou zoeken als je nog een LED-lampje verwacht. Het is overigens een volledige RGB LED, dus het lampje is in staat meerdere kleuren te tonen. Momenteel heeft dat lampje natuurlijk geen functie, zelfs wanneer je je toestel zou kraken (of al gekraakt hebt). En sommige mensen lukt het niet een andere kleur dan groen te weergeven, maar andere mensen weer wel.

Wellicht dat het iets te maken heeft met Motorola. In de toestellen Moto X, zowel de oude als de nieuwe, en de DROIDS vinden we namelijk ook soortgelijke lampjes, die aangeven wanneer de batterij compleet leeggelopen is (zo veel zelfs dat het scherm niet meer aan wil). Maar die feature zit niet in de Nexus 6 en het is ook niet bekend of Google van plan is een soortgelijke feature te implementeren. Check de foto’s om te zien waar het lampje precies zit en welke kleuren het in staat is te weergeven.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.