Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 mist tap-to-wake-functie

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 11:02 CategorieAndroid

De zogenaamde tap-to-wake-functie die ook in de Google Nexus 6 aanwezig zou zijn, heeft Google op het laatste moment verwijderd. De functie is nog wel aanwezig op de Google Nexus 9 – onduidelijk is dan ook waarom Google de functionaliteit verwijderd heeft.

Google Nexus 6

De Google Nexus 6, gefabriceerd door Motorola, is een bakbeest van een phablet – niet alleen op het gebied van grootte, maar ook op het gebied van specificaties. Omdat de Nexus 6 het nieuwste model van Google is, draait het ook op het nieuwste besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop, en heeft daardoor toegang tot tal van nieuwe en toffe features die eerst niet aanwezig waren in het Android-besturingssysteem. Al zal het ongetwijfeld voorkomen dat je nog het een en ander mist aan features, waaronder één specifieke.

En die specifieke features is de tap-to-wake-functionaliteit. Hoewel die functie nog steeds aanwezig is in de Google Nexus 9-tablet, zien we nu dat Google de feature op het laatste moment verwijderd heeft van de Nexus 6. De feature en het feit dat-ie nu verwijderd is kwamen aan het licht op de website van Google. Desondanks heeft de zoekgigant niet laten weten waarom de feature verwijderd is. Er gaan nu geruchten rond die claimen dat het te maken heeft met het Ambient Display – wat sterk lijkt op het Active Display van Motorola’s Moto X.

Met de tap-to-wake-functie kun je met een dubbele tap de telefoon ‘wakker’ maken. In feite gaat het scherm aan op de manier zoals dat gebeurt wanneer je aan de zijkant op het aan- en uitknopje drukt. Door wederom op het scherm te tappen, gaat het toestel terug in de non-actieve modus. Het is een handige feature die snel toegang geeft tot allerhande informatie, zoals de tijd of wanneer je even snel wil checken of je een berichtje hebt binnen gekregen. Of deze feature terugkeert naar de Google Nexus 6, is niet bekend.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.