Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google publiceert gratis Quick Start-gids Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2014, 9:30 CategorieAndroid

Google heeft op Google Play Books een gratis Quick Start-gids over Android 5.0 Lollipop gepubliceerd en iedereen kan hem downloaden. Met die gids kun je je het beste voorbereiden op alles dat Lollipop straks te bieden heeft, wanneer het arriveert op je apparaat.

Android 5.0 Lollipop

Als je net als wij niet meer kunt wachten op Android 5.0 Lollipop (of je nou wacht totdat de fabrikant van je tablet de software vrijgeeft of op de Nexus 9 of Nexus 6 wacht), dan heb je wellicht alles al op het internet gelezen wat er allemaal in Lollipop verbeterd is. Mocht je nou zin hebben om nóg meer te willen lezen, zodat je echt op alles voorbereid bent voor wanneer de software-update eindelijk daar is, dan heeft Google een gratis boek voor je: de Quick Start-gids voor Android 5.0 Lollipop. Hij is nu voor iedereen te downloaden.

Dit is niet de eerste keer dat Google een dergelijk boek uitbrengt in de Google Play Store. Eerder deed het Noord-Amerikaanse bedrijf al hetzelfde ten tijde van de release van Android 4.4. Die gids is in het Engels en nog een handjevol andere talen te lezen; de gids voor Lollipop is momenteel enkel in het Engels verkrijgbaar. Vorige week bracht Google ook al een handig boekje uit waarin ontwikkelaars precies kunnen zien waar hun (oude en nieuwe) apps aan moeten voldoen voor Lollipop – Google wil dus dat iedereen weet waar-ie aan toe is.

Maar goed, zo’n Quick Start-gids zal voor de meeste mensen wellicht niet zo interessant meer zijn; helemaal niet wanneer die mensen elke dag het internet afstruinen, op zoek naar Android-nieuws. De gids kun je het beste vergelijken met een handleiding die wordt geleverd bij nieuwe hardware; alleen deze handleiding bevat enkel informatie over de standaard versie van Lollipop en neemt geen veranderingen van andere fabrikanten mee. Maar mocht je straks problemen ondervinden, dan kan het maar wat handig zijn dit boek bij de hand te hebben.

Je kunt het boek downloaden in de Google Play Store.

 • Delen:

Reacties

 1. Fernand
  15 februari, 2015 om 18:11

  Waarom moet je voor een GRATIS gids je bankkaartnummer opgeven?
  Dit is hypocriet, heren van Google!

  • tini
   24 februari, 2015 om 12:34

   hall fernand
   ik weet niet of je nog steeds zoeknde bentmaar zoals je hieronder kunt lezen is het gratis. en ik heb deze zojuist zelf gratis naar mijn mobiel ge donwload.

   Android Quick Start Guide, Android 5.0, Lollipop

   Google – 3 november 2014
   Google, Inc.
   Uitgever
   Gratis

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.